Subvention, subsidie advies
Home > Over ons > Medewerkers > Marco Stehouwer

Marco Stehouwer

20151118-Marco-Stehouwer-LR.jpg Locatie: Zwolle
Bellen: 038 - 853 13 85
Email Marco

Sinds 1 april 2013 ben ik als (managing) consultant van de vestiging Gouda gestart bij Subvention. Daarnaast maak ik deel uit van de PMC Industrie van waaruit ik onze relaties in West Nederland bedien op het gebied van alle denkbare innovatie subsidies. Een prachtige combinatie waarbij ik een eigen klanten portefeuille bedien en samen met de collega’s, ook van Zienergie, Subvention op de kaart mag zetten om daarmee te groeien in West Nederland.

 

Na mijn afstuderen als Bestuurskundige aan de Rijksuniversiteit Leiden in 1997 ben ik als subsidieadviseur aan het werk gegaan bij PNO Consultants. Mijn interesse was gewekt door mijn afstuderen binnen de sector Kunst & Cultuur met het oog op de vier jaarlijkse subsidie lobby bij de vorming van de cultuurnota vanuit het Ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschappen. De eerste jaren heb ik in Brabant, Zeeland en de zuidelijke Randstad vele bedrijven bediend in de machinebouw, ICT en voedselindustrie bij het aanvragen van innovatie- en investeringssubsidies.

 

Vanaf 2000 heb ik een volgende stap gezet in het subsidieadviesvak vanuit Rotterdam bij twee grote accountantsorganisaties (Arthur Andersen en daarna Ernst & Young). Dit zorgde ervoor dat ik grotere subsidieprojecten ging begeleiden bij onder andere een aantal multinationals. Tijdens deze jaren tot 2005 heb ik naast subsidieadvies op het gebied van innovatie, energie en milieu ook veel werk verzet bij ESF trajecten in onder andere de procesindustrie en grootmetaal.

 

Vanaf 2005 is mijn subsidie werkveld verschoven naar voornamelijk de agrarische sector (tuinbouw) bij de middelgrote accountantsorganisatie Flynth, waar ik naast het subsidieadvieswerk ook de coördinatie van (uiteindelijk in 2013) 15 subsidieadviseurs op me genomen heb. Het bedienen van vele 10-tallen bedrijven combineerde ik zo met het opbouwen van een subsidieadviespraktijk op het vlak van onder andere kennisdatabase en –overdracht, workflow- en management tools, werving en selectie, presentaties en acquisitie. Na een fusie tussen Flynth en Gibo is mijn rol als organisatie brede coördinator in een ander daglicht komen te staan en heb ik in Subvention een welkome nieuwe uitdaging gevonden. Bijdragen aan een verder groeiende, lerende en professionaliserende organisatie met jonge ambitieuze collega’s!