Subvention, subsidie advies

Agrarische investeringsprojecten

Met kennis de boer op

Fiscaal voordeel bij emissiearm erf

05 jan 2018 | Gepost door: Wilco

Investeert u dit jaar in een emissiearm erf, dan komt u in aanmerking voor fiscaal voordeel. Vanuit de Europese Kaderrichtlijn Water is het doel gesteld dat er in 2027 nul emissie is naar het oppervlaktewater. Boerenerven spelen daar een belangrijke rol in en de overheid wil daarom de investeringen in integraal emissiearmere erven stimuleren. In de MIA- en Vamil-regeling is per 1 januari 2018 een code ‘Emissiearm erf’ opgenomen.

 

Maatlat Schoon Erf

De Maatlat Schoon Erf is ontwikkeld om emissies te voorkomen uit mest, urine, compost, reinigingsmiddelen, gewasbescherming en veevoer. Door allerlei slimme maatregelen te nemen die op elkaar aansluiten kan een agrariër zijn emissie drastisch terugbrengen. Stichting Milieukeur (SMK) heeft de eerste versie gepubliceerd van het certificatieschema Maatlat Schoon Erf. Dat schema is geldig van 1 januari 2018 tot en met 31 december 2018.

 

Fiscaal voordeel

De investeringen in voorzieningen voor een emissiearm erf kunnen (deels) in aanmerking komen voor een fiscale subsidie. Denk bij investeringen aan bijvoorbeeld erfverharding, sleufsilo’s, vaste mestopslagen of wasplaatsen. De fiscale subsidie bestaat uit een extra aftrekpost van 13,5%. Naast deze extra aftrek mag het investeringsbedrag dat in aanmerking komt voor subsidie voor 75% willekeurig worden afgeschreven.

 

Belangrijke voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor fiscale subsidie, moet u voldoen aan de Maatlat Schoon Erf. We hebben de belangrijkste voorwaarden voor u op een rij gezet:

 


Meer weten?

Meer weten over de kansen die er voor u liggen? Neem vrijblijvend contact met ons op via 038 – 853 13 85 of laat uw gegevens achter. We denken graag met u mee over de mogelijkheden!