Subvention, subsidie advies

Agrarische investeringsprojecten

Met kennis de boer op

Home > Specialismen > Agrarische investeringsprojecten > Nieuws Agrarische Investeringsprojecten > Fiscaal voordeel bij investering in duurzame stallen

Fiscaal voordeel bij investering in duurzame stallen

05 jan 2018 | Gepost door: Marco

In 2018 is voor het investeren in duurzame stallen opnieuw fiscale subsidie mogelijk. Om in aanmerking te komen, moet u echter voldoen aan de Maatlat Duurzame Veehouderij. Per 1 januari 2018 geldt een nieuwe versie van de maatlat en die is geldig voor de komende twee jaar.

 

Fiscaal voordeel

Voor stallen die voldoen aan de Maatlat Duurzame Veehouderij is er een fiscale subsidie mogelijk. Die bestaat uit twee delen. Enerzijds mag een stal die voldoet aan de gestelde eisen voor 75% willekeurig worden afgeschreven in plaats van een ‘normale’ afschrijving tot de helft van de WOZ-waarde. Daarnaast kan er voor duurzame stallen een extra aftrekpost mogelijk zijn tot 27% van de investering.

 

Maatlat Duurzame Veehouderij

De mogelijkheid om fiscale subsidie te ontvangen is alleen van toepassing als u investeert in een van de volgende duurzame stallen:

 


Binnen de Maatlat Duurzame Veehouderij zijn er zeven thema’s: ammoniak, dierenwelzijn, dierengezondheid, klimaat, fijnstof, bedrijf en omgeving en brandveiligheid.

 

Eisen & certificaat

Om in aanmerking te komen voor de Maatlat Duurzame Veehouderij, moet u voldoen aan een paar belangrijke verplichtingen:

 


Voordat de subsidie daadwerkelijk kan worden aangevraagd, moet er een certificaat stalontwerp zijn afgegeven. Dat kan voor stallen die voldoende punten behalen op de maatlat en dus voldoen aan de gestelde eisen. Certificaten kunnen alleen aangevraagd worden bij instellingen die erkend zijn door de Raad van Accreditatie.

 

Belangrijke wijzigingen 2018

In de nieuwe versie van de maatlat is er een aantal belangrijke wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van vorig jaar:

 

 

Meer weten?

Meer weten over de kansen die er voor u liggen? Neem vrijblijvend contact met ons op via 038 – 853 13 85 of laat uw gegevens achter. We denken graag met u mee over de mogelijkheden!