Subvention, subsidie advies

Agrarische investeringsprojecten

Met kennis de boer op

Kansen voor agrarische sector door MIA 2018

05 jan 2018 | Gepost door: Wilco

Kiest u in 2018 voor milieuvriendelijke investeringen in uw bedrijf, dan liggen er interessante kansen. Met de Milieu Investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) komt u wellicht in aanmerking voor fiscaal voordeel. De regelingen zijn eind december gepubliceerd en de percentages ten opzichte van 2017 zijn onveranderd.

 

MIA/Vamil

Binnen de MIA zijn er drie percentageklassen: 13,5% MIA, 27% MIA en 36% MIA. Indien een investering onder de Vamil valt, maar bovendien 75% van de investering willekeurig worden afgeschreven. Dit fiscale voordeel maakt het heel interessant om te investeren in duurzame gebouwen en milieuvriendelijke producten en processen.

 

Belangrijkste mogelijkheden

Om u een beeld te geven van de investeringen die in aanmerking komen voor de MIA/Vamil, hebben we de belangrijkste mogelijkheden alvast voor u op een rij gezet:

 

 

Om gebruik te kunnen maken van de regeling, moet de opdrachtverstrekking plaatsvinden in 2018. De aanvraag voor de MIA/Vamil moet vervolgens binnen drie maanden zijn ingediend.

 

Meer weten?

Meer weten over de kansen die er voor u liggen? Ook in 2018 helpen wij u graag om subsidiemogelijkheden optimaal te benutten. Neem vrijblijvend contact met ons op via 038 – 853 13 85 of laat uw gegevens achter. We denken graag met u mee over de mogelijkheden!