Subvention, subsidie advies

Agrarische investeringsprojecten

Met kennis de boer op

Home > Specialismen > Agrarische investeringsprojecten > Nieuws Agrarische Investeringsprojecten > Met subsidie investeren in uw agrarische bedrijf

Met subsidie investeren in uw agrarische bedrijf

29 mrt 2018 | Gepost door: Marco

Wanneer u als landbouwer gaat investeren, dan liggen er voor thema’s als innovatie, verduurzaming en concurrentiekracht interessante subsidiekansen. Ook is er speciale aandacht voor jonge boeren. Het derde Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP3) geeft u de mogelijkheid tot subsidie bij investeringen op die thema’s.

 

100% gerecycled afvalwater bij VaVi Tulips

Maatschap van Vilsteren (VaVi Tulips) realiseerde een complete waterzuiveringsinstallatie voor de zuivering van het benodigde proceswater voor de tulpenbroeierij. Daarmee levert VaVi Tulips een bijdrage aan het tegengaan van kunstmest- en bestrijdingsmiddelen die in het milieu terecht kunnen komen middels het 100% recyclen van afvalwater. Daarnaast wordt het regenwater opgevangen voor gebruik in het proces.

 

Subvention heeft de aanvraag voor VaVi Tulips succesvol verzorgd. Vanuit de POP3-regeling ‘Fysieke investeringen voor innovatie en modernisering van agrarische ondernemingen’ kon afgelopen jaar 40% subsidie worden verkregen op de subsidiabele investeringen.

De nieuwe waterzuiveringsinstallatie VaVi Tulips

 

POP3-regelingen voor uw situatie

Komende openstellingen van POP3-regelingen verlopen per provincie en thema. In Groningen is een regeling met betrekking tot Investeringen in vernieuwing en verduurzaming van veehouderijbedrijven opengesteld tot 1 mei 2018. Provincie Flevoland stelt naar verwachting de POP3-regeling 'Investeringen voor innovatie en modernisering agrarische ondernemingen' vanaf 3 september 2018 weer open.

 

Gaat u investeren?

Om te ontdekken welke kansen dergelijke regelingen bieden voor uw onderneming, denken wij graag met u mee. Neem daarvoor vrijblijvend contact op met Marco Laarman via 038 – 853 13 85 of laat uw gegevens achter, dan bellen wij u terug.