Subvention, subsidie advies

Agrarische investeringsprojecten

Met kennis de boer op

Home > Specialismen > Agrarische investeringsprojecten > Nieuws Agrarische Investeringsprojecten > Subsidie voor biologische landbouw in Groningen

Subsidie voor biologische landbouw in Groningen

26 okt 2017 | Gepost door: Marco

Wilt u vooruit met uw bedrijf en de overstap maken naar biologische landbouw? Of werkt u al biologisch, maar wilt u verder investeren? Goed nieuws: Provincie Groningen heeft een subsidie opengesteld om de verduurzaming van landbouw te stimuleren. Er wordt € 2.000.000 beschikbaar gesteld voor fysieke investeringen in modernisering en innovatie.

 

Kom ik in aanmerking?

De openstelling is vooral bedoeld om de aanschaf van modernere installaties en machines te stimuleren. Dat vormt namelijk vaak een knelpunt bij de overstap naar of groei in biologische landbouw. Vandaar dat alleen subsidie wordt verstrekt voor onderstaande kosten:

 


Investeringscategorieën
  • Machines voor mechanische onkruidbestrijding/loofbehandeling
  • Machines voor grondbewerking
  • Zaai- en planttechnieken
  • Machines voor voerverwerking
  • Bemestingstechnieken
  • Machines voor rijpaden
  • Huisvesting en dierenwelzijn
  • Machines in combinatie met wildbeschermende maatregelen

 

Een andere belangrijke voorwaarde om in aanmerking voor de subsidie te komen, is dat u beschikt over een SKAL-certificaat of SKAL-registratiebevestiging. Uw bedrijfsvoering hoeft niet volledig biologisch te zijn: ook boeren die gedeeltelijk biologisch produceren komen in aanmerking voor een bijdrage.

 

Subsidieregeling

In de regeling is vastgesteld dat de subsidie 40% van de subsidiabele kosten bedraagt. Dat houdt in dat u als ondernemer voor 60% zelf bijdraagt aan de investering. Verder geldt voor de hoogte van het subsidiebedrag een minimum van € 10.000 en een maximum van € 100.000, wat voor u betekent dat uw investeringsbedrag minimaal € 25.000 en maximaal € 250.000 bedraagt.  

 

Het aanvragen van deze subsidie is mogelijk van 31 oktober 2017 tot en met 1 december 2017.

 

Meer weten?

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor deze subsidieregeling? Neem vrijblijvend contact met ons op via 038 – 853 13 85 of laat uw gegevens bij ons achter, dan bellen we u terug. Onze adviseurs denken graag met u mee!