Subvention, subsidie advies

Agrarische investeringsprojecten

Met kennis de boer op

Subsidieopenstelling Jonge Landbouwers 2018

24 nov 2017 | Gepost door: Jan

Gaat u als jonge landbouwer investeren? Goed nieuws: de subsidieregeling Jonge Landbouwers wordt weer opengesteld. Van 4 december 2017 t/m 15 januari 2018 kunt u voor maximaal 3 investeringen een aanvraag indienen. Nieuw dit jaar is dat er geen minimum meer is voor de subsidiabele kosten per investering, alleen voor de totale aanvraag.

 

Overheid stimuleert jonge investeerders          

Jonge landbouwers zijn de toekomst. Een belangrijke reden voor de overheid om hen te ondersteunen met subsidie, zodat beter ingespeeld kan worden op marktontwikkelingen en wensen van de samenleving. Met het NAJK (Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt) is een investeringslijst samengesteld die is toegespitst op de wensen van jonge agrariërs. Alleen de investeringen die in de lijst zijn opgenomen, komen in aanmerking voor subsidie. 

 

Voorwaarden Jonge Landbouwers        

De naam zegt het al: de subsidie is bedoeld voor jonge landbouwers. Bent u 40 jaar of jonger? Dan komt u in aanmerking voor de regeling. Wel gelden nog enkele aanvullende voorwaarden:

 


Inhoud subsidie             
Het subsidiebedrag van de Regeling Jonge Landbouwers betreft 30% van de subsidiabele kosten. Er zit geen maximum aan de subsidiabele kosten zelf, maar het uit te keren subsidiebedrag heeft wel een minimum van € 10.000 en een maximum van € 20.000. U kunt voor maximaal drie investeringen subsidie aanvragen. Daarbij is dit jaar één voorwaarde komen te vervallen, want aan de subsidiabele kosten per investering zit geen minimum meer.  

 

Meer weten?   

Wilt u meer weten? Onze subsidieadviseurs bespreken graag samen de mogelijkheden. Zij leggen u van a tot z uit hoe de aanvraag verloopt, waar de kansen liggen en hoe de beoordeling en puntentoekenning in zijn werk gaat. Neem vrijblijvend contact op via 038 – 853 13 85 of maak gebruik van het contactformulier.