Subvention, subsidie advies

Bouw- & Investeringsprojecten

Duurzaam investeren is de toekomst

Home > Specialismen > Bouw- & Investeringsprojecten > Nieuws Bouw- & Investeringsprojecten > € 11 miljoen subsidie voor omgeving Eemsdelta

€ 11 miljoen subsidie voor omgeving Eemsdelta

29 dec 2016 | Gepost door: Ruud

Vanaf 22 december 2016 is het mogelijk om een aanvraag in te dienen voor de RIG 2017. De provincie Groningen heeft de derde tranche opengesteld van de subsidieregeling Regionale Investeringssteun Groningen. De nieuwe openstelling biedt ruimere mogelijkheden voor bedrijven om subsidie aan te vragen. Met deze regeling worden onder andere de chemische industrie, energy en recycling sectoren in de omgeving van de Eemsdelta de gestimuleerd.

 

Voor wie?

Subsidie kan niet alleen worden aangevraagd door bedrijven in de chemische industrie, maar ook andere bedrijven die investeren in een vestigings- of diversificatieproject. Denk aan projecten waarbij een nieuwe tak van het bedrijf wordt opgezet om risico’s te spreiden en werkgelegenheid te creëren.

 

Derde tranche: RIG 2017

Het subsidieplafond van deze derde tranche is vastgesteld op ruim € 11 miljoen. Tijdens deze tranche hebt u als ondernemer ruimere mogelijkheden om subsidie aan te vragen ten opzichte van de eerste twee tranches. Nieuw is dat grote ondernemingen nu meer kans op subsidie hebben wanneer hun project zich specifiek richt op groene en duurzame investeringen. Daarnaast is voor innovatieve bedrijven op het Zernike Science Park de investeringsdrempel om subsidie aan te vragen verlaagd van € 1 miljoen naar € 500.000.

 

Subsidie

Bedrijven kunnen tot maximaal 30% investeringssubsidie krijgen op de aankoop van grond, gebouwen en duurzame bedrijfsuitrusting. Er is subsidie beschikbaar voor vestiging, fundamentele wijziging, uitbreiding en diversificatie van bedrijven. Daarbij verschillen de subsidiemogelijkheden naar grootte van de onderneming.

 

Regio

De regeling is bestemd voor projecten in de gemeenten Delfzijl, Eemsmond, Appingedam, Loppersum en het Zerniketerrein in Groningen.

 

Meer weten?

Wilt u meer weten van deze subsidieregeling? Neemt u dan contact op met Maarten Wassing via 038 – 853 13 85 of maak gebruik van het contactformulier.