Subvention, subsidie advies

Bouw- & Investeringsprojecten

Duurzaam investeren is de toekomst

Fiscaal voordeel bij duurzaam beton

19 apr 2017 | Gepost door: Niek

Om milieuvriendelijke investeringen te stimuleren, is de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) beschikbaar voor ondernemers. Dankzij de laatste regeling komt u nu, bij gebruik van duurzaam beton, in aanmerking voor fiscaal voordeel. 


Duurzaam beton op Milieulijst

Milieuvriendelijke oplossingen die in aanmerking komen voor de MIA of Vamil, staan op de Milieulijst. Sinds dit jaar staat duurzaam beton daar ook op. Dat betekent dat duurzaam beton, samen met zo'n 270 andere bedrijfsmiddelen, gezien wordt als een van de milieuvriendelijkste investeringen. Maar wanneer is duurzaam beton écht duurzaam? In de Milieulijst is bepaald dat duurzaam beton voor ten minste 30% uit gerecycled content moet bestaan.

 

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de Vamil, moet er aan bepaalde eisen worden voldaan. Het duurzame beton(product) moet bestemd zijn voor een werk of prefab bouwproduct, waarbij:

 


Subsidie

Wordt aan alle eisen voldaan, dan komt het duurzaam beton voor maximaal € 50,- per m³ in aanmerking voor de Vamil. Het biedt de mogelijkheid om 75% van de investeringskosten af te schrijven, wat u een liquiditeits- en rentevoordeel oplevert. De subsidie wordt dus gegeven in de vorm van een fiscaal voordeel. U profiteert daarom alleen van de subsidie als u inkomsten- of vennootschapsbelasting betaalt. Afschrijven kan op een willekeurig moment, dus dat kunt u doen in het jaar waarin dat voor u het beste uitkomt.

 

Aanvraag in gang zetten

Wilt u de subsidieaanvraag voor duurzaam beton in gang zetten of wilt u meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Dat kan via het contactformulier, maar u kunt ook telefonisch contact opnemen met Niek Gillis via 038 – 853 1385.