Subvention, subsidie advies

Bouw- & Investeringsprojecten

Duurzaam investeren is de toekomst

Home > Specialismen > Bouw- & Investeringsprojecten > Nieuws Bouw- & Investeringsprojecten > Nieuwe Energie InvesteringsAftrek (EIA) 2017 gepubliceerd

Nieuwe Energie InvesteringsAftrek (EIA) 2017 gepubliceerd

29 dec 2016 | Gepost door: Frank

Op 29 december 2016 is de fiscale stimuleringsregeling Energie InvesteringsAftrek (EIA) 2017 gepubliceerd. Doel van deze regeling is om energiebesparing en de inzet van duurzame energie door het Nederlandse bedrijfsleven te stimuleren. De EIA biedt u als ondernemer een fiscaal voordeel als u investeert in energiebesparende bedrijfsmiddelen. Denk bijvoorbeeld aan warmtepompsystemen, warmteterugwinningssystemen, LED-verlichting, HR-glas en verlichting- en of klimaatbesparingssystemen. Daarnaast komen energiezuinige processen, transportmiddelen en duurzame energieprojecten in aanmerking.

 

Opvallende en belangrijkste wijzigingen EIA 2017

 

Wijzigingen LED-verlichting

 

Zonnecollectoren & zonnepanelen

 

Nieuwe investeringen subsidiabel met EIA 2017

Ook dit jaar zijn er nieuwe investeringen op de Energielijst gezet:

 

Blijvende kansen met EIA 2017

Net als voorgaande jaren kunnen investeringen in warmtepompen, warmteterugwinninsystemen uit bijvoorbeeld ventilatielucht of op koelinstallaties, HR-beglazing, isolatie (bestaande gebouwen) en energiezuinige (transkritische) koelinstallaties  in aanmerking komen. Ook is het in 2017 mogelijk om bij een gebouwrenovatie voor de energiebesparende maatregelen vermeld in het EPA-U Maatwerkadvies en vervolgens toegepast een fiscale subsidie te ontvangen.

 

Rol Subvention

Ook in 2017 begeleiden wij u graag op subsidiegebied om de subsidiemogelijkheden optimaal te benutten. Uiteraard kan dit weer op basis van “no-cure, no-pay”. Neem voor meer informatie gerust contact op met een van onze vestigingen, vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan of maak gebruik van het contactformulier. Wij adviseren u graag vrijblijvend!