Subvention, subsidie advies

Bouw- & Investeringsprojecten

Duurzaam investeren is de toekomst

Vastgoed financieren door verduurzaming

21 mrt 2017 | Gepost door: Thijs

De vastgoedsector trekt flink aan. Positief natuurlijk, maar dat brengt ook nieuwe uitdagingen met zich mee. Complexe vraagstukken over financiering van vastgoedprojecten is er daar één van. Wat te denken van alle snelle duurzaamheidsontwikkelingen? Hoe passen die in het financieringsplaatje?

 

Belemmeringen zien of kansen benutten?

In Nederland neemt de gebouwde omgeving 35% van het totale energieverbruik voor haar rekening. Daarom worden er vanuit de overheid allerlei verplichtingen opgelegd aan het vastgoed op Nederlandse bodem. “U kunt dit als stakeholder op de vastgoedmarkt voelen als belemmering, daarentegen biedt het u juist ook extra kansen. Verplichtingen gaan immers vaak gepaard met aantrekkelijke fiscale voordelen, geldelijke subsidies en extra mogelijkheden door groenfinanciering”, vertelt Thijs Vaneker, subsidiespecialist bij Subvention.

 

Sleutel tot succes

“Financiering wordt steeds vaker als knelpunt gezien. Toch is er met een innovatieve financiële aanpak meer mogelijk dan u denkt”, zegt Vaneker.
De oplossing? Een slimme combinatie van verschillende vakgebieden:

 

Optimaal inzetten van subsidie – hoe doet u dat?

Eén belangrijke vraag keert altijd terug, vertelt Vaneker. "Hoe kan er nu optimaal gebruik worden gemaakt van de beschikbare subsidies en financieringsmogelijkheden”? Hier ligt in eerste instantie een stuk kennis aan ten grondslag. De combinatie van het analyseren van de investeringsplannen en het juist koppelen van de beschikbare regelingen maakt dat subsidies veel meer mogelijkheden kunnen bieden dan u van tevoren inschat.

 

Subsidies in het kort

Vastgoed financieren gaat vaak in combinatie met het investeren en renoveren van vastgoed. Een paar kansen op een rij:

 

 

Tip: met ambitie komt u verder!

Vastgoedfinancieringsvraagstukken zijn intensieve projecten, waar veel voorbereiding en samenwerking bij komt kijken. Maar met een overtuigende ambitie is niets mis. Weet u wat u wilt bereiken? Dat maakt het gehele project overzichtelijker! “Wees niet bang om de lat te hoog te leggen. Hoe hoger de ambitie, hoe innovatiever het denkproces en hoe meer deuren er voor u open kunnen gaan”, sluit Vaneker af.

 

Meer weten?

Neem contact met ons op via 053 - 434 85 12 of maak gebruik van het contactformulier.