Subvention, subsidie advies

Bouw- & Investeringsprojecten

Duurzaam investeren is de toekomst

Home > Specialismen > Bouw- & Investeringsprojecten > Nieuws Bouw- & Investeringsprojecten > Vastgoedkansen op industrieterreinen in Staphorst

Vastgoedkansen op industrieterreinen in Staphorst

13 feb 2018 | Gepost door: Ruud

Ambities verwezenlijken in regio Staphorst

Een welkome aanvulling voor ondernemend Staphorst: het nieuwe industrieterrein Bullingerslag. De twee andere industrieterreinen in Staphorst groeiden de laatste jaren uit hun jasje en in de regio ontstond de vraag naar een nieuwe plek voor investeringsmogelijkheden. Met de komst van Bullingerslag liggen er prachtige kansen klaar voor ondernemers die een nieuwbouwproject willen realiseren. En of het nou gaat om industrieterrein Bullingerslag, De Esch of De Baarge: hoe duurzamer de nieuwbouw of verbouw, hoe interessanter het financieel gezien wordt. Door te bouwen volgens de meest actuele duurzaamheidsrichtlijnen kunnen bedrijven in aanmerking komen voor aantrekkelijke subsidies en fiscale regelingen. Bovendien is het de uitgelezen kans voor ondernemers om handen en voeten te geven aan hun duurzame ambities.

 

 

Verduurzaming beloond

Een mooi voorbeeld is het nieuwbouwpand van Klein Units, specialist in de verkoop en verhuur van tijdelijke en semipermanente huisvesting en opslagmogelijkheden. Het pand, gevestigd op industrieterrein De Esch, is een zogeheten GPR-gebouw. Subsidieadviesbureau Subvention adviseerde om bij de bouwplannen gebruik te maken van GPR  (Gemeentelijke Praktijk Richtlijn), een instrument dat de duurzaamheid meet. Dat gebeurt op de thema’s energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde. De vereisten die daaruit volgden, zijn in het pand geïntegreerd.

 

Subsidies en fiscaal voordeel

Subsidieadviseur Ruud Lenderink: “Door te bouwen volgens de GPR en de uitkomsten van een milieutechnisch advies, konden we de Milieu-Investeringsaftrek en de Vamil aanvragen, wat een groot fiscaal voordeel oplevert voor Klein Units. Verder is het pand voorzien van warmtepompen, led-verlichtingssystemen, een besparingssysteem voor verlichting en klimaat en een energiezuinige ventilator. Voor al deze toepassingen hebben we met succes de Energie-Investeringsaftrek kunnen aanvragen. De behaalde fiscale voordelen zijn vervolgens cijfermatig verwerkt door onze partner Countus, het accountants- en belastingadvieskantoor waar we al jaren goed mee samenwerken.”

 

Advies opent deuren

De adviezen van Subvention en Countus openen deuren, zowel voor als na de bouw. Subvention adviseert over de optimale werkwijze en bijbehorende subsidiemogelijkheden, Countus accountants en (belasting)advies, gevestigd in Staphorst, biedt belangrijke ondersteuning bij financiële vraagstukken. Adviseur Bert Kuijers: “De aankoop of verbouw van een pand is voor veel ondernemers geen alledaagse aangelegenheid. Wij nemen ondernemers graag bij de hand en begeleiden de aankoop of verbouw vanaf de financieringsaanvraag tot aan de verwerking in de jaarrekening.” Wat Subvention en Countus verbindt? Als partners hebben ze beide hun wortels in het noorden en oosten van het land liggen en zijn in regio Staphorst goed vertegenwoordigd. Samen zorgen ze voor een compleet advies in investeringsprojecten, denken ze altijd een stap vooruit en gaan ze voor het hoogst haalbare succes. 

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over investeren op industrieterrein Bullingerslag? Neem vrijblijvend contact met ons op of laat uw gegevens achter, dan bellen we u terug. We denken graag met u mee over de mogelijkheden en een kansrijk projectplan!