Subvention, subsidie advies

Bouw- & Investeringsprojecten

Duurzaam investeren is de toekomst

Home > Specialismen > Bouw- & Investeringsprojecten > Projecten Bouw- & Investeringsprojecten > Beddenproducent Auping gaat duurzaam de toekomst in

Beddenproducent Auping gaat duurzaam de toekomst in

Auping-gaat-duurzaamSubvention.jpg

De beddenproducent Koninklijke Auping is actief aan de slag om in 2020 in alle opzichten een duurzaam bedrijf te zijn, met Cradle to Cradle (C2C) als leidraad. De bedrijfsvoering sluit in alle facetten aan op deze filosofie. Om deze doelstelling te behalen wordt het gehele productieproces geoptimaliseerd. Daaruit volgend worden de huidige productielocaties gecentraliseerd op bedrijventerrein De Weteringen in Deventer. De reeds bestaande fabriek is verder uitgebreid en het bestaande deel heeft een bouwkundige en installatietechnische upgrade gekregen.

 

Duurzaam bouwen
De hoge eisen die Auping stelt aan duurzaam bouwen zijn veelzeggend. De locatie moet na de verbouwing en uitbreiding een GPR-score behalen van minimaal 8,0. Dit rapportcijfer drukt de duurzaamheidsprestaties van het gebouw uit in een cijfer van 1 tot 10. Met deze GPR-score wordt beoordeeld hoe het gebouw presteert op de onderdelen energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde.

Met een slim ontwerp van de werktuigbouwkundige installaties wordt eigen duurzame energie opgewekt door een WKO en biomassacentrale. Daarnaast wordt de restwarmte uit het productieproces nuttig ingezet en in de toekomst zal ook de restwarmte van het naastgelegen Smurfit Kappa worden gebruikt.

 

Subsidies
Subvention heeft succesvol subsidieaanvragen verricht voor de te maken kosten van het gehele gebouw en een deel van het productieproces. Mede door het ambitieniveau van Auping , de hoge GPR-score en de C2C gecertificeerde proceslijnen hebben gezorgd voor extra fiscale mogelijkheden en geldelijke subsidies. Dit maximale subsidievoordeel is bereikt door de constructieve samenwerking tussen Auping en Subvention en dat de subsidiespecialist al vroegtijdig deel uitmaakte van het projectteam van Auping.

 

Meer weten?
Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend advies of maak gebruik van het contactformulier.

Gerelateerde projecten

in andere specialismen