Subvention, subsidie advies

Bouw- & Investeringsprojecten

Duurzaam investeren is de toekomst

Home > Specialismen > Bouw- & Investeringsprojecten > Projecten Bouw- & Investeringsprojecten > Bouw distributiecentrum Scherpenhuizen gestart

Bouw distributiecentrum Scherpenhuizen gestart

distributiecentrum-scherpenhuizensubvention.jpg

Afgelopen week is de eerste paal geslagen voor de nieuwbouwlocatie van Scherpenhuizen. Dit jaar wordt er op het industrieterrein Acht-Noord in Eindhoven direct naast de huidige locatie een modern distributiecentrum en kantoor gebouwd. Het DC heeft een totale vloeroppervlakte van 40.000 m2, bestaande uit een hal van 34.000 m2 en een mezzanine van 6.000 m2. Daarvoor komt er een CO2 neutraal kantoor van 3200 m2, dit alles op een perceel van 70.000m2. De oplevering van het gebouw staat gepland voor medio februari 2017. Voor het pand ambieert Scherpenhuizen een Breeam-Oustanding score, dat is de hoogst haalbare, vijfsterren-duurzaamheidscertificering. Subvention is er trots op deel uit te maken van dit bijzondere project.

Duurzaam bouwen

"Bij Scherpenhuizen praat men er niet altijd veel over maar doet men. Slim werken is verstandig kijken naar je kosten, dat doen we vanuit een duurzame en sociale gedachte", zegt directeur Martin Scherpenhuizen. Energiezuinig en maatschappelijk verantwoord ondernemen. We investeren nu iets meer maar wel met een acceptabele terugverdientijd."


Duurzame investeringen

Het nieuwe distributiecentrum wordt volledig LED verlicht en heeft geen gasaansluiting. Martin Scherpenhuizen: "Onze koeling draait op zonnepanelen waarmee  we het grootste deel van het jaar zelfvoorzienend zijn. De hoogwaardige restwarmte uit de koeling wordt gebruikt om onze krattenwasserij te voorzien, de laagwaardige restwarmte om het kantoor te verwarmen."

Meer weten?

Wilt u meer weten over het subsidietraject distributiecentrum Scherpenhuizen? Wilt u weten wat de mogelijkheden voor uw project zijn? Neem voor meer informatie contact op met Thijs Vaneker via 053 - 434 85 12 of maak gebruik van het contactformulier.

 

Bron: www.agf.nl