Subvention, subsidie advies

Bouw- & Investeringsprojecten

Duurzaam investeren is de toekomst

Home > Specialismen > Bouw- & Investeringsprojecten > Projecten Bouw- & Investeringsprojecten > Realisatie woon-zorgcomplex met hoge duurzaamheidsgraad

Realisatie woon-zorgcomplex met hoge duurzaamheidsgraad

Duurzaam-woon-zorgcomplex.jpg

Duurzaam woon-zorgcomplex met subsidie

Een woningbouwcorporatie heeft een nieuw woon-zorgcomplex ontwikkeld met een hoge duurzaamheidsambitie. Om dit complex te realiseren wordt actief gebruik gemaakt van diverse subsidiemogelijkheden. Subvention heeft dit gehele traject succesvol mogen verzorgen.

 

Energiezuinige installatie

Om de hoge duurzaamheidsgraad te bereiken wordt gebruik gemaakt van een energiezuinige installatie. Een systeem van Warmte Koude Opslag (WKO) in de bodem in combinatie met een warmtepomp en vloerverwarming. Daarnaast zijn andere duurzame maatregelen zoals een warmteterugwinningssysteem (WTW) op ventilatielucht toegepast. In totaal bespaart de woningcorporatie met de verkregen subsidies 10% op deze duurzame en energiezuinige investering.

 

 

Zonnepanelen

Naast de investeringssubsidies kan de woningcorporatie gebruik maken van subsidie op de productie van energie uit zonnepanelen. De zogenaamde Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+). Hiermee ontvangt de woningbouwcorporatie de komende 15 jaar een jaarlijkse bijdrage. Deze bijdrage hangt af van de gerealiseerde jaarlijkse stroomproductie. Zo wordt niet alleen de terugverdientijd van de zonnepanelen aanzienlijk verkort, maar is ook de ambitie van een groene stroomvoorziening voor het complex gerealiseerd.

 

Hebt u ook een duurzame ambitie?

Wilt u meer weten over de kansen voor uw vastgoedproject? Neem dan contact op met Bastiaan Bijloos via 0182 – 541 488 of maak gebruik van het contactformulier.