Subvention, subsidie advies

Duurzame energie

Vandaag werken aan overmorgen

Home > Specialismen > Duurzame energie > Nieuws Duurzame Energie > Aanmelddata tweede openstelling SDE+ bekendgemaakt

Aanmelddata tweede openstelling SDE+ bekendgemaakt

18 aug 2017 | Gepost door: Wilco

Wilt u gebruikmaken van de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie? In dit artikel leest u de bekendgemaakte aanmelddata voor de tweede openstelling van de SDE+.

 

Subsidieregeling

De regeling stimuleert de productie van hernieuwbare energie uit biomassa, geothermie, water, wind en zon. Dat gebeurt in de vorm van subsidie: over een periode van 8, 12 of 15 jaar wordt jaarlijks een compensatiebedrag uitbetaald. Het gaat dan om het verschil tussen de kostprijs van een hernieuwbaar energieproject en de prijs voor grijze stroom of gas.

 

Aanmelddata

De tweede openstelling van dit jaar is opnieuw opgedeeld in drie fases. In de eerste fase kunnen alleen projecten worden ingediend met een basisbedrag tot maximaal € 0,09 per kWh. Per fase loopt dat bedrag verder op.

 

Fase

 Openstellingsmoment

 Maximaal basisbedrag per kWh

1

 3 oktober vanaf 09.00 uur

 € 0,09

2

 9 oktober vanaf 17.00 uur

 € 0,11

3

 16 oktober vanaf 17.00 uur tot 26 oktober 17.00 uur

 € 0,13

 

Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Als er op een dag meer aanvragen binnenkomen dan er nog budget beschikbaar is, worden de aanvragen van die dag gerangschikt op basis van de basisbedragen.

 

Belangrijkste wijzigingen categorie Zon-PV

Na de eerste openstelling van dit jaar zijn er enkele voorwaarden vernieuwd met betrekking tot zonnepanelen. Wilt u een aanvraag doen in de categorie ‘zon-PV’? Let dan op onderstaande wijzigingen:

 


Subsidieadvies

Voor de tweede openstelling van de SDE+ is het belangrijk om erachter te komen in welke fase u uw aanvraag het beste kunt indienen. Onze adviseurs helpen u daar graag bij. Neem vrijblijvend contact op via 038 – 853 13 85 of maak gebruik van het contactformulier