Subvention, subsidie advies

Duurzame energie

Vandaag werken aan overmorgen

Home > Specialismen > Duurzame energie > Nieuws Duurzame Energie > Nieuwe categorie binnen SDE+ dankzij inspanningen Subvention

Nieuwe categorie binnen SDE+ dankzij inspanningen Subvention

08 dec 2017 | Gepost door: Bernhard

Woensdag 6 december werd bekendgemaakt dat de stimuleringsregeling voor hernieuwbare energieproductie (SDE+ regeling) opnieuw is opengesteldDankzij de inspanningen van Subvention en de constructieve samenwerking met diverse partijen is er een nieuwe categorie in de regeling opgenomen. 

 

Nieuwe categorie

Subvention heeft de afgelopen maanden nauw samengewerkt met het RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland), het ECN (Energieonderzoek Centrum Nederland) en de NVDE (Nederlandse Vereniging Duurzame Energie). Het gezamenlijke doel? De categorie 'Directe inzet van houtpallets voor industriële toepassingen' op laten nemen in de SDE+ regeling. Die inspanningen zijn succesvol geweest en dat is goed nieuws voor onze klanten in de industriële sector. 


Beperking in SDE+ regeling

In een groot deel van de industrie worden processen door middel van een directe verbranding verhit. Deze industrie wil graag verduurzamen en stappen zetten om het gasverbruik te reduceren. Er zijn inmiddels zeer betrouwbare biomassabranders ontwikkeld die op basis van houtpallets of houtstof een goed alternatief zijn voor de huidige gasbranders, koleninstallaties of bruinkoolstofbranders.

 

Er was echter een beperkte definitie van een 'ketel', zoals die omschreven was bij diverse categorieën binnen de SDE+ regeling. Dat zorgde ervoor dat een aantal grote duurzame investeringsplannen, waarbij sprake is van directe verbranding, niet door kon gaan. We zijn blij dat het ministerie van Economische Zaken ons verzoek heeft erkend en dat er voor 2018 een extra categorie is opgenomen in de SDE+ regeling. 

 

Meer weten?

Is er binnen uw bedrijf sprake van directe verbranding en heeft u ambitie om de afhankelijkheid van gas te verminderen? Neem vrijblijvend contact met ons op of laat uw gegevens achterWe denken graag met u mee over de mogelijkheden!

 

Vestiging Enschede        

053 – 434 85 12

 

Vestiging Zwolle   

038 – 853 13 85  e