Subvention, subsidie advies

Duurzame energie

Vandaag werken aan overmorgen

Home > Specialismen > Duurzame energie > Nieuws Duurzame Energie > Vooruitdenken: SDE+ najaarsronde 2018

Vooruitdenken: SDE+ najaarsronde 2018

05 apr 2018 | Gepost door: Thijs

Afgelopen drie weken was de voorjaarsronde van de SDE+ 2018 geopend. De welbekende subsidieregeling voor de productie van duurzame energie.

 

SDE+ in het kort

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+) stimuleert de productie van hernieuwbare energie uit biomassa, geothermie, water, wind en zon door het verschil tussen de kostprijs en de grijze stroom of gasprijs te subsidiëren over een periode van 12 of 15 jaar. Hoeveel jaren u subsidie krijgt, is afhankelijk van de technologie die u gebruikt. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van de toegepaste technologie en de hoeveelheid duurzame energie die u produceert.

 

Sluiting voorjaarsronde SDE+ - mis de najaarsronde niet!

De voorjaarsronde van de SDE+ is gesloten op 5 april, maar er volgt in 2018 ook een najaarsronde Ook de najaarsronde is opgedeeld in 3 fases en per fase loopt het subsidiebedrag verder op. In juni 2018 worden het budget en de voorwaarden voor de openstelling van de najaarsronde bekend gemaakt.

 

Wanneer vraagt u nu precies subsidie aan?

Het is belangrijk om erachter te komen in welke fase u uw aanvraag het beste kunt indienen en waar u rekening mee moet houden om succesvol gebruik te maken van de SDE+ 2018. U moet aan veel uiteenlopende eisen voldoen, zoals vergunningen, deadlines in opdrachtverstrekking en ingebruikname. Onze ervaren subsidieadviseurs helpen u daar graag bij.

 

Nog meer SDE+ nieuws: definitieve correctiebedragen 2017 bekend

Produceert u hernieuwbare energie en ontvangt u daarvoor SDE(+) subsidie? De hoogte van de subsidie hangt onder meer af van de correctiebedragen. Op dinsdag 27 maart 2018 zijn de definitieve correctiebedragen 2017 gepubliceerd. Op de website van RVO leest u hier meer over.

 

Meer weten over de SDE+ 2018?

Wanneer is het nu precies kansrijk om gebruik te maken van de SDE+ 2018? Wanneer moet u een aanvraag indienen en waar moet deze aan voldoen? De SDE+ is een gecompliceerde stimuleringsregeling waarbij u aan veel uiteenlopende eisen moet voldoen. Neem vrijblijvend contact op via 053 – 434 85 12 of maak gebruik van het contactformulier.