Subvention, subsidie advies

Duurzame energie

Vandaag werken aan overmorgen

Home > Specialismen > Duurzame energie > Door innovatie hogere opbrengst biogasinstallatie Stadskanaal

Door innovatie hogere opbrengst biogasinstallatie Stadskanaal

Plantpower

Plantpower Stadskanaal ontwikkelt een biogasinstallatie met een hogere opbrengst door het toepassen van de innovatieve ZeaGas installatie. De Zeagas installatie verhoogt de biogasproductie met 10% tot 15% en wint mineralen terug uit het restproduct.

 

Voor de ZeaGas installatie heeft Plantpower Stadskanaal een subsidie ontvangen vanuit de regeling Effectieve en Efficiënte Vergistingketen. De techniek verhoogt het economische rendement van de installatie. Bovendien draagt de terugwinning van mineralen bij aan het verdere verduurzamen van biogasinstallaties. Voor het onderzoek naar de mogelijkheden van de warmteafzet is het project ondersteund met subsidie uit de regeling Samenwerking bij Innovatieprojecten door de Europese Unie en het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie."

 

Bielveld Bio Energie bouwt de biogasinstallatie in Stadskanaal die in 2011 in gebruik genomen wordt. De biogasinstallatie heeft een elektrisch vermogen van 1,8 MW. Dit komt overeen met groene stroom voor ruim 4.000 huishoudens. Daarnaast levert de installatie duurzame warmte aan het 400 meter verder gelegen Refaja ziekenhuis.