Subvention, subsidie advies

Innovatie

Een sprong voorwaarts

Home > Specialismen > Innovatie > Nieuws Innovatie > Laatste mogelijkheid tot indienen van WBSO-aanvragen 2017

Laatste mogelijkheid tot indienen van WBSO-aanvragen 2017

24 aug 2017 | Gepost door: Niels

Met de regeling Wet Bevordering Speur- & Ontwikkelingswerk (WBSO) kunnen ondernemers een tegemoetkoming krijgen voor de kosten die zij maken. Het gaat dan om de ontwikkeling van producten, processen of programmatuur die voor de aanvrager nieuw zijn.

 

Voor bedrijven en zelfstandigen

 De WBSO kan aangevraagd worden door S&O-inhoudingsplichtigen. Dit zijn bedrijven met werknemers in dienst. Bij goedkeuring van de aanvraag ontvangen zij een tegemoetkoming in de vorm van een vermindering op de af te dragen loonbelasting, voor de loonkosten en overige kosten en uitgaven van hun eigen ontwikkelingsproject.

 

Daarnaast kan de WBSO worden aangevraagd door zelfstandigen. De tegemoetkoming is hier in de vorm van een aftrek voor de aangifte inkomstenbelasting. Een zelfstandige dient dan nog minimaal 500 uren aan speur- en ontwikkelingswerkzaamheden te verrichten in 2017.

 

Aanvragen

De aanvraagperiode voor 2017 is alleen nog mogelijk voor zelfstandigen. Let op: dit kan tot 30 september 2017. De aanvraagtermijn voor bedrijven is inmiddels verstreken. 

 

Meer weten?

Wilt u weten of uw project in aanmerking komt voor subsidie? Wij informeren, adviseren en begeleiden u graag! Neem vrijblijvend contact op met onze subsidiespecialisten via 053 – 434 85 12 of maak gebruik van het contactformulier