Subvention, subsidie advies

Innovatie

Een sprong voorwaarts

Home > Specialismen > Innovatie > Nieuws Innovatie > Subsidie voor bedrijfsinvesteringen in Groningen

Subsidie voor bedrijfsinvesteringen in Groningen

30 jan 2018 | Gepost door: Maarten

Bron: www.groningen-seaports.com  

 

Het zijn populaire bestemmingen voor ondernemers: bedrijventerrein Eemsdelta en het Zernike Sciencepark. En de subsidieregeling voor specifiek deze gebieden maakt het extra interessant om er als bedrijf te investeren in grond, gebouwen of duurzame bedrijfsuitrusting. Vanaf woensdag 7 februari 2018 kunt u opnieuw beroep op de RIG-subsidie. 

 

Investeringskansen met RIG      

De RIG-regeling (Regionale Investeringssteun Groningen) is een initiatief van de Provincie Groningen, het Economic Board Groningen en het Ministerie van Economische Zaken & Klimaat. Gezamenlijk bieden ze sinds 2014 steun aan bedrijven die willen investeren om op die manier een grotere werkgelegenheid te creëren. Dit jaar gaat de laatste fase van de regeling in en komt € 15 miljoen vrij voor nieuwe aanvragen.

 

Doelgroep subsidieregeling      

De RIG-regeling is bestemd voor kleine, middelgrote en grote ondernemingen die zijn gevestigd in de Eemsdelta of op het Zernike Sciencepark. Daarbij gaat het om de volgende investeringen:

 


De subsidie bedraagt maximaal 30% van de investeringskosten waarbij een maximum van € 7.500.000,- geldt. Verder geldt er een interessante voorwaarde waar u rekening mee kunt houden, want als u investeert in groene en duurzame projecten waarbij werkgelegenheid wordt gecreëerd, verhoogt u de kans op subsidietoekenning aanzienlijk.

 

Meer weten?   

Wilt u meer weten over de RIG? Neem vrijblijvend contact met ons op of laat uw gegevens achter. We denken graag met u mee over de mogelijkheden!

 

Vestiging Enschede (053 – 434 85 12)    Vestiging Zwolle (038 – 853 13 85)