Subvention, subsidie advies

Innovatie

Een sprong voorwaarts

Home > Specialismen > Innovatie > Nieuws Innovatie > Update: subsidie voor koolstofarme innovatie nu ook voor Overijsselse ondernemers

Update: subsidie voor koolstofarme innovatie nu ook voor Overijsselse ondernemers

08 nov 2017 | Gepost door: Kathleen

Gisteren is de subsidieregeling van OP-Oost opengesteld, wat betekent dat nieuwe subsidieaanvragen voor grote R&D-samenwerkingen ingediend kunnen worden. Waar deze regeling voorheen alleen geldig was voor ondernemers in Gelderland, is nu bekendgemaakt dat ook Provincie Overijssel budget beschikbaar heeft gesteld. Werkt u aan een project op het gebied van koolstofarme innovatie? Wellicht komt u in aamerking voor een financiële ondersteuning. 

 

Koolstofarme innovatie

Om in aanmerking te komen, moeten de activiteiten bestaan uit experimentele ontwikkeling, eventueel in combinatie met industrieel onderzoek. Daarbij moet tenminste 25% van de activiteiten bestaan uit experimentele ontwikkeling. Werkt u aan koolstofarme innovatie, dan moet het project gericht zijn op de sector Energie en Milieutechnologie. Ook mag er een combinatie zijn met de volgende (ondersteunende) sectoren:

 

 

De subsidie bedraagt maximaal 40% van de subsidiabele kosten. Daarbij geldt dat de uit te betalen subsidie minimaal
€ 250.000,- en maximaal € 2.000.000,- per aanvraag is. Let op: subsidie voor R&D-samenwerkingsprojecten op het gebied van koolstofarme innovatie is aan te vragen van 7 november 2017 tot en met 28 februari 2018.

 

Subsidie aanvragen

Wilt u weten of uw project in aanmerking komt voor het deze subsidie?

Neem vrijblijvend contact met ons op of laat uw gegevens achter.  

Vestiging Enschede        Vestiging Gouda             Vestiging Zwolle             
053 – 434 85 12                0182 – 541 488                 038 – 853 13 85