Subvention, subsidie advies

Innovatie

Een sprong voorwaarts

Home > Specialismen > Innovatie > Projecten Innovatie > Innovatieve klant: The eNose Company

Innovatieve klant: The eNose Company

Logo-e-nose-companysubvention.jpg

Onze klant The eNose Company uit Zutphen is een bedrijf dat een “elektronische neus” voor medische diagnostiek produceert. The eNose company is een innovatief bedrijf: niet alleen vanwege de vernieuwende producten die zij op de markt brengt, maar ook vanwege de manier van werken en financieren. De innovaties van eNose gaan niet onopgemerkt: dit jaar werd het bedrijf genomineerd voor de Herman Wijffels Innovatieprijs, die sinds 2002 door de Rabobank wordt uitgereikt.

 

Producten

The eNose Company ontwikkelde een tweetal producten: Aeonose (ademanalyse) en Aetholab (analyse van headspace van lichaamsvloeistoffen). De analyses worden gedaan door de zogenaamde elektronische neus (de eNose), die in staat is om geurpatronen te bepalen en te analyseren. Met deze analyses kunnen bepaalde ziektes zoals bijvoorbeeld keelkanker en tuberculose worden vastgesteld. De eNose heeft vele voordelen: hij is laag in kosten, makkelijk te bedienen, pijnloos, en geeft binnen enkele minuten uitslag. Hierdoor is de eNose geschikt voor massatoepassing en komen substantiële besparingen in de zorg binnen bereik.

 

Crowdfunding

Met behulp van crowdfunding haalde The eNose Company recentelijk zo'n €380.000 op. “Dit bedrag gaan we besteden aan het uitrollen van onze activiteiten op het gebied van hoofd-halskanker. Zo zijn we in staat om meer ziekenhuizen sneller kennis te laten maken met de mogelijkheden van de AeonoseTM op het gebied van hoofd-halskanker.” Daarnaast wordt het geld gebruikt om pilotstudies met de eNose te versnellen voor andere oncologische aandoeningen zoals borstkanker, darmkanker, prostaatkanker en longkanker.

 

Herman Wijffels Innovatieprijs

Vanwege de innovatieve producten en financiering van The eNose Company werd het bedrijf dit jaar genomineerd voor de Herman Wijffels Innovatieprijs. Deze prijs heeft als doel ondernemers te stimuleren hun kansrijke duurzame innovaties te verwezenlijken. Van de 594 duurzame innovaties die werden ingeschreven, werden er negen genomineerd, waar de eNose er één van was. Uit elk van de drie categorieën – food & agri, zorg & welzijn en circulaire economie – koos de jury één prijswinnaar. Helaas won The eNose Company dit jaar niet. Maar een nominatie uit zoveel deelnemers is al een geweldige prestatie. Wat duidelijk is, is dat The eNose Company een voorspoedige toekomst tegemoet gaat. 

 

 

 

 

Bron: countus.nl