Subvention, subsidie advies

Innovatie

Een sprong voorwaarts

Home > Specialismen > Innovatie > Projecten Innovatie > MIT-subsidie voor baanbrekend ICT Blockchain-project toegekend

MIT-subsidie voor baanbrekend ICT Blockchain-project toegekend

blockchain.jpg

Smartphonerevolutie en veiligheid

Door de smartphonerevolutie en verregaande digitalisering, verandert de samenleving in rap tempo. Voorbeelden zoals Uber, AirBnB en Booking.com, waarbij hele bedrijfstakken opnieuw worden gedefinieerd, zijn dagelijks in het nieuws. De grote (gevestigde) bedrijven zien zich genoodzaakt om hun bedrijfsmodellen aan te passen. Voor velen is ‘digital transformation’ een bittere noodzaak. Zo zijn verzekeraars van oudsher gewend hun producten via tussenpersonen aan de man te brengen. In de ‘nieuwe wereld’ willen consumenten rechtstreeks zakendoen met de leverancier. Vroeger via websites, tegenwoordig via mobile devices. Om dit te kunnen faciliteren, investeren verzekeraars, banken en andere organisaties in een nieuwe infrastructuur, zodat zij de consument op een gebruiksvriendelijke manier – maar toch veilig – kunnen bedienen.

 

Het blockchain project

Binnen het project, wordt een blockchain-systeem ontwikkeld, waarbij alle data die gecreëerd wordt tijdens het gebruik van apps, van een bank of verzekeraar, gestructureerd wordt opgeslagen in een blockchain systeem. Zo kan de data te allen tijde veilig worden geraadpleegd. De veiligheid wordt door het blockchain systeem gewaarborgd, zonder tussenkomst van een autoriteit of tussenpersoon. Dit zorgt voor een optimale dienstverlening en cybersecurity voor de klant.

 

Openstelling MIT-regeling 2017

Ook in 2017 volgt er weer een MIT-openstelling voor ICT-innovatieprojecten. Om uw ICT-project alvast te toetsen aan de criteria van de MIT-regeling, komen onze ICT-subsidiespecialisten graag vroegtijdig met u in contact.

 

Meer informatie?

Wilt u weten of uw project in aanmerking komt voor subsidie? Neemt u dan contact op met Jeroen Veenhuizen via 053 – 434 85 12 of maak gebruik van het contactformulier.