Subvention, subsidie advies

Internationale samenwerking

Startschot INTERREG V 2014 - 2020

25 nov 2014 | Gepost door:

Samenwerking houdt niet op bij de grens. Heeft u plannen om met bijvoorbeeld een Duitse onderneming of organisatie samen te werken? En bent u op zoek naar subsidiemogelijkheden? Dan is misschien het INTERREG-programma een mogelijkheid voor u!

 

INTERREG is een Europees subsidieprogramma en investeert in innovatieve en duurzame projecten passend binnen een aantal speerpunten zoals, Agribusiness & Food, Health & Life Sciences, High Tech Systems & Materials (HTSM), Logistiek en Energie & CO2-reductie.

 

Wie kan een aanvraag indienen?

INTERREG is onder andere bedoeld voor bedrijven, kennisinstellingen en overheden.

 

Grensoverschrijdend karakter

Het belangrijkste criterium voor de goedkeuring van een subsidieaanvraag is dat het initiatief een grensoverschrijdend karakter heeft. Naast een samenwerking met Duitsland is het binnen INTERREG dus ook mogelijk om met bijvoorbeeld onze Zuiderburen samen te werken.

 

Mechatronica voor MKB

Een leuk voorbeeld van een goedgekeurde INTERREG-project is het project ‘Mechatronica voor MKB’. Mechatronica is de verzamelnaam voor de interdisciplinaire samenwerking van werktuigbouwkunde, elektrotechniek en informatica. Reeds 250 MKB-bedrijven hebben al deelgenomen aan dit project!

 

Subsidie

Binnen INTERREG geld geen maximum of minimum bedrag voor de projectkosten. De EU vergoedt een deel. Dit kan variëren van maximaal 50% tot 85% van de totale projectkosten. Dit hangt af van het gekozen INTERREG-programma. Een eigen bijdrage van de projectpartners is eveneens een vereiste. Maar ook provincies en gemeenten kunnen een bijdrage leveren aan de financiering van het project.

 

Wat kan Subvention voor u betekenen?

Wilt u weten of uw projectidee in aanmerking komt voor een INTERREG-aanvraag en wilt u hierbij ondersteuning neem dan gerust contact op met Godelieve van Tilborg via 0413 - 782 110 of maak gebruik van het contactformulier.

Recente projecten

in "Internationale samenwerking"