Subvention, subsidie advies

Lokale Overheid

Werken aan leefbaarheid

Home > Specialismen > Lokale Overheid > Nieuws Lokale Overheid > Europese subsidie voor ondernemerstransport en logistiek: Marco Polo II

Europese subsidie voor ondernemerstransport en logistiek: Marco Polo II

28 okt 2011 | Gepost door:

Als ondernemer het wegennet helpen ontlasten en uw bedrijf milieuvriendelijker profileren? Het Europese project Marco Polo II ondersteunt ondernemers uit de transport- en logistieke sector bij het omschakelen naar nieuwe transportdiensten, die ervoor zorgen dat de hoeveelheid vrachtvervoer over de weg vermindert. Hierbij kunt u denken aan spoorvervoer, korte zeevaart en binnenvaart. Vanaf deze week kunnen de aanvragen weer worden ingediend.

 

Subsidie

U kunt in aanmerking komen voor subsidie als uw project de juiste aansluiting vindt op de volgende onderdelen: Marco Polo II ondersteunt commerciële activiteiten op de internationale vrachtvervoersmarkt. Anderzijds op gecombineerd transport dat zich niet alleen richt op intermodaal transport, maar ook op bulk of ander transport.

 

De Europese Commissie kent vijf projectvormen binnen de regeling:


Subsidiabele kosten & budget

Het totaal beschikbare budget voor dit meerjaren programma is € 450 miljoen en wordt verdeeld over de vijf projectvormen. Voor deze oproep is € 56 miljoen beschikbaar en aanvragen kunnen worden ingediend tot en met 16 januari 2012. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het type project en varieert tussen de 35% en 50% van de subsidiabele kosten.


Marco Polo subsidie iets voor uw onderneming?

Denkt u met uw vervoersprojecten in aanmerking te komen voor deze subsidieregeling? Neemt u dan contact op met onze subsidiespecialist Roel Winkels via 053 – 434 85 12 of maak gebruik van het contactformulier.