Subvention, subsidie advies

Lokale Overheid

Werken aan leefbaarheid

Home > Specialismen > Lokale Overheid > Nieuws Lokale Overheid > Subsidie Gemeentelijk energieloket 2.0

Subsidie Gemeentelijk energieloket 2.0

04 jul 2012 | Gepost door:

De provincie Overijssel verstrekt subsidie aan gemeenten voor de realisatie van een Gemeentelijk energieloket 2.0. Dit is een informatiepunt gericht op het informeren van particuliere woningeigenaren over energiebesparende maatregelen aan bestaande woningen.

 

Voorwaarden

Om als gemeente in aanmerking te komen voor deze subsidie moet de gemeente voldoen aan de volgende voorwaarden:

 

Aan de subsidie zijn voor de gemeente de volgende verplichtingen verbonden:

 

Aanpak

De provincie heeft voor iedere gemeente, ongeacht omvang en karakter, € 80.000,- subsidie beschikbaar. In dat geval moet de gemeenten minimaal € 60.000,- cofinancieren. De cofinanciering mag ook bestaan uit minimaal 300 uur inzet van eigen uren per jaar. De gemeente kan ook kiezen voor een subsidie van € 60.000,- of inzet van minimaal 225 eigen uren per jaar.

 

Subsidie

De maximale subsidie bedraagt afhankelijk van de cofinanciering per gemeente € 80.000,- of € 60.000,-. Voor deze regeling is het beschikbare budget in 2012 € 2 miljoen. Subvention kan het hele jaar door een aanvraag voor u indienen.

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over deze regeling? Neemt u dan contact op met onze subsidiespecialist Roel Winkels via 053 - 434 85 12 of maak gebruik van het contactformulier.

 

 

Bron: SDU Connect