Subvention, subsidie advies

Onderwijs & Arbeidsmarkt

Brug van onderwijs naar arbeidsmarkt

Home > Specialismen > Onderwijs & Arbeidsmarkt > Nieuws Onderwijs & Arbeid > Nieuwe MKB stimuleringsvoorstellen moeten Overijsselse economie versterken

Nieuwe MKB stimuleringsvoorstellen moeten Overijsselse economie versterken

09 jun 2016 | Gepost door: Bernhard

Twee nieuwe investeringsvoorstellen ‘Versterken MKB en ondernemerschap’ en ‘Iedereen in Overijssel doet mee’ moeten er de komende vier jaar voor zorgen dat de regionale economie en werkgelegenheid in de lift blijft. Doel is een betere aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt en het versterken van ondernemerschap.

 

Versterken MKB en ondernemerschap

De provincie Overijssel biedt ondersteuning aan starters, bij het versterken van de organisatiekracht, het vinden en bieden van financieringsmogelijkheden en bij organisatorische innovatie. Er is € 10 miljoen beschikbaar, waarvan € 2 miljoen specifiek gereserveerd is voor snel groeiende bedrijven.

 

Aansluiten op de marktbehoefte; dat is het doel van dit Overijssel programma. “Ondernemerschap is de voedingsbodem voor innovatie, internationalisering en groei”, zegt Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie en Financiën.

 

Iedereen in Overijssel doet mee!

Het tweede programma dat de werkgelegenheid binnen de provincie moet gaan stimuleren. ‘Iedereen in Overijssel doet mee!’ is, zoals de naam al doet vermoeden, gericht op alle inwoners binnen Overijssel die de kans moeten krijgen om te participeren op de arbeidsmarkt. Onderwijsinstellingen, Overijsselse ondernemers, sociale partners en overheden hebben diverse problemen geconstateerd. Het tekort aan technisch opgeleid personeel en de grote groep kwetsbare mensen met onvoldoende toegang tot de arbeidsmarkt zijn hier voorbeelden van. Ook voor dit programma wordt de komende vier jaar €10 miljoen geïnvesteerd. De stimulering komt ten goede aan: kiezen voor- en leren werken in de techniek, grensoverschrijdende arbeidsmobiliteit en kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt.