Subvention, subsidie advies

Onderwijs & Arbeidsmarkt

Brug van onderwijs naar arbeidsmarkt

Home > Specialismen > Onderwijs & Arbeidsmarkt > Nieuws Onderwijs & Arbeid > Subsidie voor Drentse mkb'ers die nieuwe arbeidsplaatsen creëren

Subsidie voor Drentse mkb'ers die nieuwe arbeidsplaatsen creëren

13 feb 2018 | Gepost door: Bernhard

Heeft u als Drentse mkb’er een project dat nieuwe arbeidsplaatsen oplevert? Dan komt u wellicht in aanmerking voor een interessante subsidie: de Bedrijvenregeling Drenthe. Dit gezamenlijke initiatief van de provincie Drenthe en meerdere Drentse gemeenten stimuleert de economische structuurversterking en verbetering van het vestigings- en investeringsklimaat in de provincie.

 

Komt uw project in aanmerking?

Kort samengevat geldt deze subsidie voor projecten die werkgelegenheid opleveren, bijdragen aan een sterke economische structuur en/of maatschappelijke vraagstukken oplossen. Het gaat om de volgende type projecten:

 

 

Verder is de subsidie verdeeld in twee deelregelingen:

 

 

Voor beide regelingen geldt een maximum van € 100.000,- per project.

 

Voorwaarden

De Bedrijvenregeling Drenthe geldt alleen voor mkb-bedrijven in de gemeenten Assen, Borger-Odoorn, Midden Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo en Westerveld. Een belangrijke voorwaarde is dat de verwachte omzet voor minimaal 50% afhankelijk is van afnemers buiten het werkingsgebied (dat naast de bovengenoemde gemeenten ook de gemeenten Meppel, De Wolden en Aa en Hunze omslaat).

 

Verder mogen de toegenomen arbeidsplaatsen niet ontstaan door verplaatsing van werknemers of activiteiten binnen dit werkingsgebied. Het indienen van uw aanvraag is mogelijk  tot en met 31 december 2019, tenzij het budget al eerder op is. In februari 2018, een maand na de openstelling, is er al ruim € 1 miljoen aangevraagd: een kwart van het totale budget van € 4 miljoen.

 

Meer weten?

Wij denken graag met u mee over een kansrijk projectplan! Neem vrijblijvend contact met ons op of laat uw gegevens achter, dan bellen wij u graag terug.

 

Vestiging Zwolle: 038 – 853 13 85
Vestiging Enschede: 053 – 434 85 12