Subvention, subsidie advies

Onderwijs & Arbeidsmarkt

Brug van onderwijs naar arbeidsmarkt

Home > Specialismen > Onderwijs & Arbeidsmarkt > Nieuws Onderwijs & Arbeid > Uitnodiging mini-symposium Duurzame inzetbaarheid en subsidie

Uitnodiging mini-symposium Duurzame inzetbaarheid en subsidie

31 aug 2015 | Gepost door: Ruud

 

Graag nodigen wij u uit voor deze thema ontmoeting ‘Gezond en veilig werken’ in het Dynamisch Werken Centre aan de Elzenkade 1 te Houten op 17 september 2015 van 15.00 uur tot 17.30 uur


In een interactieve en dynamische setting informeren we u over de mogelijkheden duurzame inzetbaarheid binnen de kantooromgeving te verhogen en de mogelijkheid hiervoor € 10.000,- subsidie aan te vragen. Klik hier om u aan te melden. 

 

De volgende sprekers zullen u in korte sessies van 15 minuten inspireren:

 

Het dynamische Kantoor – Actiever, Gezonder & Productiever

Door Cheyenne Hensgens  (Markant Dynamisch Werken)

 

“Onze woon- werkomgeving speelt een cruciale rol in de (ongezonde) keuzes die we dagelijks maken. De huidige omgeving is volledig ingericht op zitten. Langdurig en overmatig zitten blijkt een enorm gezondheidsrisico te zijn. Daarnaast blijkt zitten contraproductief te zijn, doordat het brein onvoldoende ‘gevoed’ en gestimuleerd wordt. Kenniswerkers in kantoor omgevingen lopen zodoende niet alleen een gezondheidsrisico, maar functioneren ook niet optimaal, met als resultaat enorme maatschappelijke onkosten en onbenut potentieel.”

 

 

Gezond gedrag is een keuze – welke keuze maakt de medewerker?

Door René Sielhorst (Its My Life™)

 

“We maken dagelijks meer dan 15.000 afwegingen en keuzes. 99% van de beslissingen nemen we op basis van routine en automatisch gedrag. We denken er niet bij na. Op welke wijze kunnen we de 1% van de keuzes die we wel bewust maken, beïnvloeden? Belangrijk hierbij is de bereidheid tot verandering en inzicht in de korte termijn voordelen van gezond gedrag. Daarbij is het zaak onze eigen beperkende overtuigingen te ‘parkeren’ en te leren kijken door de ogen van de medewerker die best wel wilt veranderen, alleen op een wijze die past bij zijn of haar eigen inzichten en interesses.”

 

 

Creëren van een onderscheidende organisatiecultuur gericht op duurzame inzetbaarheid

Door Barry Popma (ChangeKitchen)

 

  
“Cultuur heeft een doel, is niet iets wat vanzelfsprekend is en je er gewoon even bij krijgt. Cultuur kan succes bepalend zijn of een recept zijn voor middelmatigheid. Cultuur is maakbaar, is niet zacht maar helder, concreet en richtinggevend. Cultuur maakt het verschil tussen proberen en realiseren. Maar dat komt niet vanzelf goed….. Nu we weten dat medewerkers floreren bij een cultuur die ruimte geeft, die waardeert, verbindt en onderscheidt en we weten dat de inzetbaarheid en productiviteit  van onze mensen voor een groot deel bepaald wordt door hun welzijn…..en als we weten dat we als instellingen en ondernemers gebaat zijn bij duurzame relaties…. Is het dan niet erg verstandig en wijs om heel gericht te sturen op het creëren van een cultuur die dit doel mogelijk maakt?”

 

Subsidie voor gezonde, gemotiveerde en productieve medewerkers

Door Ruud Lenderink (Subvention)

 

“Vanaf dit najaar is er subsidie beschikbaar voor ‘duurzame inzetbaarheid’. Een subsidie om meer mensen langer en productief aan het werk te houden. Wilt u bijvoorbeeld uw werknemers helpen gezond te blijven of wilt u juist werknemers laten omscholen? Maak dan gebruik van deze kansrijke subsidie. Ruud Lenderink, subsidieadviseur bij Subvention, vertelt u precies welke projecten in aanmerking komen. Ik help u bij het complete traject. Hoe werkt zo’n subsidietraject eigenlijk? Wat komt daar allemaal bij kijken? En aan welke voorwaarden moet u eigenlijk voldoen als werkgever? U komt het 17 september te weten tijdens deze speciale informatiesessie.”

 

Programma ‘Duurzame inzetbaarheid en subsidie’

14:30 uur Inloop met koffie, thee en fris
15:00 uur Welkom en opening
15:15 uur TED-like talks, 4 presentaties van 15 minuten
16:15 uur Meet & Greet: Ontmoet de sprekers en breng uw ideeën in, samen bedenken
we een eerste opzet voor uw projectplan en helpen met het vervolg.
17:30 uur Einde bijeenkomst en aanvang (alcoholvrije) borrel met een gezond hapje.

 

Download hier de officiele uitnodiging.

 

Locatie

Het pand aan de Elzenkade 1 te Houten is makkelijk te bereiken via de A12 en A27, parkeren kunt u gratis voor de deur. Ook met het OV bereikt u ons eenvoudig via Utrecht CS of station Houten. Kijk op www.9292.nl voor de juiste busverbinding vanaf uw station. De halte bevindt zich naast ons pand.

 

Aanmelden

Meld u nu kosteloos aan.