Subvention, subsidie advies

Plattelandsontwikkeling & Toerisme

Van buiten weten

Laat iedereen genieten van de paardensport

St.-Centaur-Gehandicaptensport-Brabant.jpg

Met het Sportplan 2016 wil de provincie Noord-Brabant sport in Brabant stimuleren en daarmee het leef- en vestigingsklimaat in Brabant op ‘Olympisch niveau’ brengen. Het gaat daarbij om het op gang brengen van een brede beweging; door te investeren in topsport wordt ook de breedtesport gestimuleerd en wordt er een verbinding gelegd tussen sport, zorg en samenleving.

 

De stichting Centaur, een ruitersportvereniging voor mensen met handicap in de regio Veghel, organiseert wekelijks paardrijlessen voor mensen met een handicap en wil ze daarmee op zo’n hoog mogelijk niveau brengen waardoor deelname aan de Special Olympics mogelijk is. Zij is daarbij de afgelopen jaren voor een groot deel afhankelijk geweest van sponsors. Mede als gevolg van de economische crisis wordt het steeds moeilijker om financiering te vinden.

 

Subsidie

Subvention heeft voor Stichting Centaur het project ‘Laat iedereen genieten van de paardensport’ verzorgd. Door middel van een bijdrage van de provincie Noord-Brabant aan de stichting Centaur wordt het weer mogelijk om het paardrijden voor een redelijk tarief aan te bieden en kunnen sporters die hebben moeten afhaken vanwege de hoge kosten weer opnieuw aansluiten om te kunnen paardrijden.

 

 

 

Meer weten?

Wilt u meer over dit project of wilt u zelf een project op gaan zetten met betrekking tot gehandicaptensport? Neemt u dan contact op met Gonda Grutters-van den Heuvel via 0413 - 782 110 of maak gebruik van het contactformulier.