Subvention, subsidie advies

Plattelandsontwikkeling & Toerisme

Van buiten weten

Home > Specialismen > Plattelandsontwikkeling & Toerisme > Projecten Plattelandsontwikkeling & Toerisme > Restauratie groene waarden buitenplaats Kasteel Huys Heijen

Restauratie groene waarden buitenplaats Kasteel Huys Heijen

Kasteel-Huys-Heijen.png

Kasteel Heijen staat dichtbij de Maas, aan de zuidkant van het dorpje Heijen, dat nu deel uitmaakt van de gemeente Gennep. Het kasteel dateert uit de zestiende eeuw en in 2012 constateerde de huidige bewoner, de heer Roovers, dat er hoognodig restauratiewerkzaamheden nodig waren om het voortbestaan van het kasteel te waarborgen.

 

Met behulp van subsidie van de provincie Limburg, zijn naast de restauratie en de herbestemming van het kasteel ook de boerderij en oprijlaan gerestaureerd en is de tuininrichting hersteld. Deze werkzaamheden zijn gebaseerd op het historische gebruik en inrichting van de buitenterreinen gecombineerd met de nieuwe woonzorg en recreatieve functie van het kasteel. Hierdoor is het complex één geheel geworden en ademt het een sfeer van rust, ruimte en historie uit. De tuin wordt gebruikt voor de teelt van producten die in de theeschenkerij verwerkt en verkocht kunnen worden.

 

De buitenplaats is opengesteld voor publiek en is ontsloten door het wandelroutenetwerk van de gemeente Gennep. De buitenterreinen deden echter nauwelijks recht aan de historie, maar door de verrichte werkzaamheden zijn de karakteristieke monumentale waarden hersteld. Hierdoor kunnen meer mensen genieten van de rijke historie die deze buitenplaats heeft.


De theeschenkerij wordt gerund door mensen met een beperking in samenwerking met vrijwilligers.  Zij en de bezoekers kunnen profiteren van een buitenplaats met terreinen die recht doen aan de rijke geschiedenis van deze buitenplaats.

 

 

Meer weten?
Wilt u meer weten over wat we voor uw project kunnen betekenen? Of wilt u vrijblijvend uw project voorleggen aan een van onze subsidiespecialisten? Neemt u dan contact met ons op of maak gebruik van het contactformulier.