Subvention, subsidie advies

Plattelandsontwikkeling & Toerisme

Van buiten weten

Home > Specialismen > Plattelandsontwikkeling & Toerisme > Projecten Plattelandsontwikkeling & Toerisme > Subvention begeleidt maneges in Brabant succesvol

Subvention begeleidt maneges in Brabant succesvol

Subvention begeleidt manages_gehandicaptensport.JPG

Iedereen moet kunnen sporten, ook mensen met een handicap. Met de subsidieregeling ‘Sport Noord-Brabant – gehandicaptensport’ heeft Subvention twee maneges kunnen begeleiden die hiermee aan de slag zijn gegaan .

 

Mensen met een beperking willen net als ieder ander meedoen in de samenleving en hun leven zelf vormgeven. Ook verwacht de samenleving van mensen met een beperking of handicap steeds meer eigen regie en zelfredzaamheid. Mensen met een handicap (geestelijk of lichamelijk) ervaren belemmeringen in de participatie; ook bij het sporten.

 

Paardensport voor iedereen!
Bij Pedagogisch Centrum D’n Hoef en de Mobiele Manege in Draf kunnen nu meer mensen met een beperking (volwassenen en kinderen) in Brabant de hippische sport beoefenen; paardrijden of mennen.

 

Doel
Uiteindelijk doel van deze projecten is dat de sporters met een handicap (wanneer mogelijk) doorstromen naar reguliere maneges. Eén van de voornaamste doelstellingen is dan bereikt: het zoveel mogelijk mee functioneren in het normale leven.

 

Subsidie
Gaat u dit jaar ook aan de slag met een project gericht op gehandicaptensport in Noord-Brabant? Laat u vrijblijvend informeren door Gonda Grutters-van den Heuvel via 0485 – 471 168 of maak gebruik van het contactformulier.