Subvention, subsidie advies

Plattelandsontwikkeling & Toerisme

Van buiten weten

Home > Specialismen > Plattelandsontwikkeling & Toerisme > Projecten Plattelandsontwikkeling & Toerisme > Succesvolle subsidieaanvraag project zwemmen met een handicap

Succesvolle subsidieaanvraag project zwemmen met een handicap

Zwemmen-UdenGehandicaptensportSubvention.jpg

Weer een succesvolle subsidieaanvraag voor de regeling Gehandicaptensport in Noord-Brabant. De werkgroep zwemmen van Stichting Recreatie en Sport voor Bijzondere Doelgroepen heeft een aanvraag ingediend om zwemmen voor gehandicapten in de omgeving van Uden mogelijk te maken. Mensen met een handicap willen, net als iedereen, meedoen in de samenleving en hun leven zelf vormgeven. Sporten hoort daar bij. In de praktijk ervaren mensen met een handicap regelmatig belemmeringen in de participatie in de samenleving. Zwemmen is een sport die – met wat extra begeleiding of hulpmiddelen – door mensen met alle soorten handicaps en chronische aandoeningen kan worden beoefend.

 

Subsidie

De werkgroep zwemmen van Stichting Recreatie en Sport voor Bijzondere Doelgroepen kan met de subsidie van de provincie Noord-Brabant haar activiteiten voor gehandicapte zwemmers uitbreiden. De vrijwillige begeleiders krijgen een speciale opleiding en de werkgroep kan materialen en hulpmiddelen aanschaffen. En wie dat wil kan meedoen aan wedstrijden. Ook kan de werkgroep met de subsidie meer bekendheid geven aan haar activiteiten, zodat meer mensen met een handicap kunnen gaan genieten van de zwemsport.

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over dit project of wilt u uw project vrijblijvend aan ons voorleggen? Neemt u dan contact op met Gonda Grutters-van den Heuvel via 0413 - 782 110 of maak gebruik van het contactformulier.