Subvention, subsidie advies

Plattelandsontwikkeling & Toerisme

Van buiten weten

Wintersporten met een handicap

Wintersport-UdenGehandicaptensportSubvention.png

Mensen met een handicap willen, net als iedereen, meedoen in de samenleving en hun leven zelf vormgeven. En sporten hoort daarbij. In de praktijk ervaren mensen met een handicap vaak belemmeringen bij de participatie in de samenleving. Door te sporten kunnen ze net als iedereen een gevoel van vrijheid ervaren, hun grenzen verleggen en nieuwe ervaringen opdoen.

 

Een verstandelijke handicap behoeft geen beperking te vormen voor het beoefenen van wintersporten. Het gevoel van glijden, bochten maken en snelheid wordt door mensen met een verstandelijke handicap net zo ervaren. Het vraagt wel om extra en specifieke begeleiding.

 

Wintersporten met een handicap
De Werkgroep Skiën voor Gehandicapten (WSG) is een van de 13 werkgroepen van de Stichting Recreatie en Sport voor Bijzondere Doelgroepen in Uden. Het sleutelwoord is plezier in sport. De WSG houdt zich bezig met skiën en langlaufen voor verstandelijk gehandicapten. Het doel is psychologische en sociale vooruitgang te boeken door middel van sport.

 

Subsidie

De werkgroep organiseert wekelijks ski- en langlauftrainingen voor verstandelijk gehandicapten ter voorbereiding op de jaarlijkse sneeuwstage. Zij is daarbij de afgelopen jaren voor een groot deel afhankelijk geweest van sponsors. Mede als gevolg van de crisis wordt het steeds moeilijker financiering te vinden. Door middel van een bijdrage van de provincie Noord-Brabant aan de stichting wordt het voor mensen met een handicap in Brabant weer mogelijk wintersport te beoefenen en zich op fysiek en sociaal vlak verder te ontwikkelen.

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over dit project of wilt u uw project vrijblijvend aan ons voorleggen? Neemt u dan contact op met Gonda Grutters-van den Heuvel via 0413 - 782 110 of maak gebruik van het contactformulier.

Gerelateerde projecten

in andere specialismen