Subvention, subsidie advies

Wonen, Welzijn en Zorg

Midden in de samenleving

Home > Specialismen > Wonen, Welzijn en Zorg
De maatschappelijke omgeving van Wonen, Welzijn en Zorg is sterk in beweging. Deze drie componenten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Extramuralisering, vergrijzing, leefbaarheid, energiebesparing en veranderende regelgeving zijn ontwikkelingen die veel vragen van de betrokken partijen.
lees meer

De maatschappelijke omgeving van Wonen, Welzijn en Zorg is sterk in beweging. Deze drie componenten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Extramuralisering, vergrijzing, leefbaarheid, energiebesparing en veranderende regelgeving zijn ontwikkelingen die veel vragen van de betrokken partijen.

 

Om deze ontwikkelingen te stimuleren zijn er vanuit Europa, nationale overheden, lokale overheden en fondsen diverse stimuleringsregelingen beschikbaar.

 

Om in te kunnen spelen op de ontwikkelingen binnen het speelveld van Wonen, Welzijn en Zorg, is samenwerking tussen de betrokken organisaties noodzakelijk.

 

Twee belangrijke spelers binnen dit segment zijn woningcorporaties en zorginstellingen. Beide partijen introduceren combinaties op het gebied van Wonen, Welzijn en Zorg die inspelen op de nieuwe ontwikkelingen en de wensen van huurders en cliënten. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld gemeenschapscentra, kleinschalige woonvormen, nieuwe energiebesparingsconcepten, woonzorgzones en verregaande woonhuisautomatisering.

 

Subvention is voor u dé partner op het gebied van subsidies voor Wonen, Welzijn en Zorg.

Door onze unieke aanpak laten we voor u geen subsidiekans onbenut. Als u Subvention inschakelt, krijgt u de beschikking over een team van ervaren specialisten die al jarenlang woningcorporaties en zorginstellingen begeleiden bij het verwerven van subsidies.

 

Onze werkwijze kenmerkt zich door een totaalaanpak. In samenwerking met u inventariseren we alle projecten binnen uw organisatie en brengen we de hierbij behorende subsidiemogelijkheden in kaart. Per project gaan we concreet aan de slag en verzorgen we het volledige subsidietraject.

 

Periodiek worden de projectleiders / managers binnen uw organisatie geïnterviewd, zodat we altijd op de hoogte zijn van de meest actuele projecten. Wij adviseren u pro-actief over nieuwe subsidieregelingen. Op deze manier mist u geen subsidiekans.

 

Het doel van onze adviseurs is om u zo veel mogelijk werk uit handen te nemen en voor u het subsidietraject van A tot Z te verzorgen!

minder tekst

Nieuws

in Wonen, Welzijn en Zorg
Jasper-Hiddinga.JPG
Jasper

Aanvragen RVV stopt per 1 juli, zet uw aanvraag nu uit!

03 mei 2018 - Om het maximale uit uw duurzaamheidsplannen te halen, is het van belang aanvragen nu uit te zetten. De mogelijkheid tot aanvragen van de Regeling Vermindering Verhuurderheffing (RVV) stopt namelijk per 1 juli 2018, en ook het STEP-subsidiebudget raakt waarschijnlijk deze zomer uitgeput.
20151118-Frederique-Lotgerink-LR-1.jpg
Frederique

Vanaf 29 maart Energie-Index en energielabel gelijk

29 mrt 2018 - De afgelopen drie jaar is er veel verwarring geweest tussen de Energie-Index (EI) en het energielabel. Vanaf 29 maart 2018 is dit verleden tijd. Bij bepaling van de Energie-Index wordt de EI automatisch gekoppeld aan een energieprestatie-indicator. U kunt vanaf dan weer eenduidig communiceren over de EI-klassen, uitgedrukt in label A tot en met G.
20151118-Marco-Ottink-LR.jpg
Marco

Opvolger STEP-subsidie bekend: € 150 miljoen beschikbaar

26 feb 2018 - Goed nieuws! Het nieuwe kabinet heeft de contouren van de opvolger van de STEP-subsidie bekendgemaakt in de vorm van een korting op de verhuurderheffing (RVV). In dit artikel schetsen wij voor u de contouren van de opvolger van de STEP-subsidie en hoe u nog optimaal gebruikmaakt van de nog lopende STEP-subsidie.
Jasper-Hiddinga.JPG
Jasper

Subsidies STEP en RVV voor woningcorporaties raken uitgeput

01 feb 2018 - Het zijn interessante subsidieregelingen voor woningcorporaties: de STEP, RVV en ISDE. De budgetten van een deel daarvan raken echter uitgeput. In dit artikel zetten we de laatste ontwikkelingen voor u op een rij.
20151118-Frederique-Lotgerink-LR-1.jpg
Frederique

Kansen voor woningcorporaties in 2018

10 nov 2017 - Afgelopen maand is het regeerakkoord gepresenteerd, waarin onder andere de plannen voor woningcorporaties bekend zijn gemaakt. Met de huidige subsidieregelingen, zoals STEP, RVV en Amsterdam Aardgasloos liggen er aantrekkelijke kansen.
Jasper-Hiddinga.JPG
Jasper

Trend: Transformeren bestaand vastgoed naar betaalbare woningen

22 mei 2017 - Het tekort aan betaalbare (huur)woningen wordt door de groeiende vraag groter. Een grote uitdaging voor overheid, woningcorporaties en vastgoedpartijen. Maar, goed nieuws: er is een positieve trend zichtbaar!
20151118-Frederique-Lotgerink-LR-1.jpg
Frederique

Vanaf 1 april 2017 subsidie voor nieuwbouw sociale huurwoningen

21 mrt 2017 - Vanaf 1 april 2017 kan subsidie aangevraagd worden voor de nieuwbouw van sociale huurwoningen binnen de Regeling Vermindering Verhuurderheffing (RVV).
Jasper-Hiddinga.JPG
Jasper

Successen met de Stimuleringsregeling Energieprestatie Huursector (STEP)

21 mrt 2017 - Met de Stimuleringsregeling Energieprestatie Huursector (STEP) is € 395 miljoen subsidie beschikbaar voor het energetisch verbeteren van sociale huurwoningen tot en met 31 december 2018.
Jasper-Hiddinga.JPG
Jasper

Subsidie realiseren tijdelijke huisvesting statushouders in Overijssel

22 feb 2017 - Voor de uitbreiding van tijdelijke en flexibele woonvormen voor statushouders in Overijssel is een nieuwe subsidie beschikbaar.
Jasper-Hiddinga.JPG
Jasper

Nieuwbouwwoningen komen nu ook in aanmerking voor Regeling Vermindering Verhuurderheffing

06 feb 2017 - Woningcorporaties en ontwikkelaars moeten over hun bezit jaarlijks een verhuurderheffing betalen. Verhuurderheffingplichtig zijn verhuurders met meer dan 10 sociale huurwoningen met een huurprijs tot en met de liberalisatiegrens.

Recente projecten

in Wonen, Welzijn en Zorg
sliedrecht

Optimaal gebruik van subsidies maakt versnelde verduurzaming mogelijk

Meer nieuwbouw, voldoende betaalbare huurwoningen en snellere verduurzaming van de bestaande woningvoorraad. Dit zijn enkele ambitieuze speerpunten uit het regeerakkoord van het nieuwe kabinet. Hoewel woningcorporaties in Nederland een achterstand hebben op de verduurzaming en de afspraken uit het Energieakkoord, gaan de investeringen in deze verduurzamingsslag steeds sneller, onder andere dankzij optimaal gebruik van subsidies.

Stichting Carmel zet stappen voor duurzame energieopwekking en energiebesparing

TwickelcollegeSubvention.png
Stichting Carmel ontvangt €199.000 subsidie voor het renoveren van het Twickel College, locatie Woolderes te Hengelo.

Vabi Assets Dag 2015

Webbanner-Vabi-Assets-dag-2015-klein.jpg
Bent u werkzaam bij een woningcorporatie of commerciële verhuurder? En wilt u op de hoogte blijven van de meest actuele thema's in uw werkveld? Dan mag u de Vabi Assets dag niet missen!

Succesvol subsidie aangevraagd voor multifunctioneel wijkgebouw Lumen in Enschede

Wijkgebouw-LumenSubvention.PNG
In de wijk Velve-Lindenhof wordt druk gebouwd aan het multifunctionele wijkgebouw Lumen.

67 energieneutrale appartementen in Zwolle

Vensterhuis Zwolle_Subvention.jpg
In de wijk Stadshagen in Zwolle wordt een gebouw met 67 energie neutrale appartementen gerealiseerd.

€ 140.000 subsidie voor de bouw van een Integraal Kind Centrum in Glanerbrug

IKC-Glanerbrug.png
Subvention heeft namens de stichting VCO Oost-Nederland succesvol subsidie aangevraagd bij de provincie Overijssel voor de bouw van een Integraal Kind Centrum.

Succesvolle subsidieaanvraag gegarandeerde energieneutrale woningen

Novitijd-NieuwleusenSubvention.jpg
Voor het realiseren van 6 energieneutrale sociale koopwoningen in Nieuwleusen heeft Subvention voor consortium Novitijd succesvol subsidie aangevraagd.

Succesvolle subsidieaanvraag duurzaam school- en wijkgebouw De Veste

School-en-wijkcentrum-De-Veste.jpg
Voor een bijzonder ontworpen school- en wijkgebouw ‘De Veste’ in Borne heeft Subvention zeer succesvol bijna € 200.000 subsidie aangevraagd.

Vabi Assets Dag 2014

Vabi-Assets-Dag-2014.jpg
Bent u werkzaam bij een woningcorporatie of commerciële verhuurder? En wilt u op de hoogte blijven van de meest actuele thema's in uw werkveld? Dan mag u de Vabi Assets dag niet missen!

Mijande Wonen bouwt eerste passief woonzorgcentrum

Mijande Wonen Passief woonzorgcentrum
Mijande Wonen heeft het eerste passief woonzorgcentrum in Nederland gebouwd aan de Stationslaan in Vroomshoop. Het omvat twee appartementen en twee logeerkamers voor bewoners met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Begin april is het zorgcentrum feestelijk opgeleverd.

Referenties

in "Wonen, Welzijn en Zorg"
  • DeltawonenSubvention.jpg
  • woonplaatslogo.jpg
  • Talissubvention.png

Contactpersonen

in "Wonen, Welzijn en Zorg"

Marco Ottink

20151118-Marco-Ottink-LR.jpg Locatie: Enschede
Bellen: 053-4348512
Email Marco

Frederique Lotgerink Bruinenberg

20151118-Frederique-Lotgerink-LR-1.jpg Locatie: Enschede
Bellen: 053 - 4348512
Email Frederique