Subvention, subsidie advies

Wonen, Welzijn en Zorg

Midden in de samenleving

Home > Specialismen > Wonen, Welzijn en Zorg > Nieuws Wonen, Welzijn en Zorg

Nieuws Wonen, Welzijn en Zorg

< vorige 1 2 volgende >
20151118-Marco-Ottink-LR.jpg
Marco

Opvolger STEP-subsidie bekend: € 150 miljoen beschikbaar

26 feb 2018 - Goed nieuws! Het nieuwe kabinet heeft de contouren van de opvolger van de STEP-subsidie bekendgemaakt in de vorm van een korting op de verhuurderheffing (RVV). In dit artikel schetsen wij voor u de contouren van de opvolger van de STEP-subsidie en hoe u nog optimaal gebruikmaakt van de nog lopende STEP-subsidie.
Jasper-Hiddinga.JPG
Jasper

Subsidies STEP en RVV voor woningcorporaties raken uitgeput

01 feb 2018 - Het zijn interessante subsidieregelingen voor woningcorporaties: de STEP, RVV en ISDE. De budgetten van een deel daarvan raken echter uitgeput. In dit artikel zetten we de laatste ontwikkelingen voor u op een rij.
20151118-Frederique-Lotgerink-LR-1.jpg
Frederique

Kansen voor woningcorporaties in 2018

10 nov 2017 - Afgelopen maand is het regeerakkoord gepresenteerd, waarin onder andere de plannen voor woningcorporaties bekend zijn gemaakt. Met de huidige subsidieregelingen, zoals STEP, RVV en Amsterdam Aardgasloos liggen er aantrekkelijke kansen.
Jasper-Hiddinga.JPG
Jasper

Trend: Transformeren bestaand vastgoed naar betaalbare woningen

22 mei 2017 - Het tekort aan betaalbare (huur)woningen wordt door de groeiende vraag groter. Een grote uitdaging voor overheid, woningcorporaties en vastgoedpartijen. Maar, goed nieuws: er is een positieve trend zichtbaar!
20151118-Frederique-Lotgerink-LR-1.jpg
Frederique

Vanaf 1 april 2017 subsidie voor nieuwbouw sociale huurwoningen

21 mrt 2017 - Vanaf 1 april 2017 kan subsidie aangevraagd worden voor de nieuwbouw van sociale huurwoningen binnen de Regeling Vermindering Verhuurderheffing (RVV).
Jasper-Hiddinga.JPG
Jasper

Successen met de Stimuleringsregeling Energieprestatie Huursector (STEP)

21 mrt 2017 - Met de Stimuleringsregeling Energieprestatie Huursector (STEP) is € 395 miljoen subsidie beschikbaar voor het energetisch verbeteren van sociale huurwoningen tot en met 31 december 2018.
Jasper-Hiddinga.JPG
Jasper

Subsidie realiseren tijdelijke huisvesting statushouders in Overijssel

22 feb 2017 - Voor de uitbreiding van tijdelijke en flexibele woonvormen voor statushouders in Overijssel is een nieuwe subsidie beschikbaar.
Jasper-Hiddinga.JPG
Jasper

Nieuwbouwwoningen komen nu ook in aanmerking voor Regeling Vermindering Verhuurderheffing

06 feb 2017 - Woningcorporaties en ontwikkelaars moeten over hun bezit jaarlijks een verhuurderheffing betalen. Verhuurderheffingplichtig zijn verhuurders met meer dan 10 sociale huurwoningen met een huurprijs tot en met de liberalisatiegrens.
Jasper-Hiddinga.JPG
Jasper

Subsidieregeling energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties

23 nov 2016 - Vanaf 2 januari 2017 kunt u als sportvereniging of sportstichting de subsidieregeling Energiebesparing en Duurzame energie Sportaccommodaties (EDS) aanvragen.
20151118-Frederique-Lotgerink-LR-1.jpg
Frederique

Presentatie kennissessie: woningvoorraad versneld verduurzamen met subsidie

09 nov 2016 - Afgelopen dinsdag, 8 november 2016, hebben wij u bijgepraat, samen met onze partners Enerdeco en Vabi, over alles wat u moet weten over energielabeling, analyses en verwerking van labels en de actuele subsidiekansen voor u als woningcorporatie.
< vorige 1 2 volgende >