Subvention, subsidie advies

Wonen, Welzijn en Zorg

Midden in de samenleving

Home > Specialismen > Wonen, Welzijn en Zorg > Nieuws Wonen, Welzijn en Zorg > Kennissessie: woningvoorraad versneld verduurzamen met subsidie

Kennissessie: woningvoorraad versneld verduurzamen met subsidie

29 sep 2016 | Gepost door: Marco

Er ligt een grote uitdaging in het verschiet voor woningcorporaties. Een groot deel van de oude energielabels gaat verlopen, verduurzaming van de woningvoorraad staat steeds hoger op de agenda en datakwaliteit is onderwerp van gesprek. Hoe gaat u als woningcorporatie hiermee om? Wilt u nu echt eens van de hoed en de rand weten? Op 8 november 2016 praten wij u, samen met onze partners Enerdeco en Vabi, in één dag bij over alles wat u moet weten over energielabeling, analyses en verwerking van labels en de actuele subsidiekansen voor u als woningcorporatie.

 

Wat komt u te weten?

In deze kennissessie zoomen we in op de grote woningvoorraad waarvan het label moet worden geactualiseerd. Hoe pakt u dat efficiënt aan? Waar moet u beginnen? Hoe houdt u de focus op de kwaliteit? En hoe maakt u optimaal gebruik van alle actuele subsidies? Waar liggen de kansen en welke mogelijkheden passen bij de situatie van uw woningcorporatie?

 

Subsidiekansen voor uw woningvoorraad

Het doolhof van subsidieregelingen, wetten en regels maakt het er niet makkelijker op. Wat is de actuele stand van zaken op subsidiegebied? Hoe maakt u optimaal gebruik van subsidies, zoals de STEP, RVV en ISDE? Met de kennis die u in deze sessie opdoet, kunt u hier actief mee aan de slag.

 

Programma in kaart

In korte sessies ontvangt u praktische tips in de vorm van een kosteloze ‘lunch and learn’. Het programma bestaat uit twee delen. U kiest het dagdeel wat het beste bij u past of u sluit bij beide dagdelen aan. De keuze is aan u. Tijdens de lunch kunt u onderling ervaringen uitwisselen.

10.00 uur – 11.00 uur

Voor een groot deel van de woningvoorraad moet de komende jaren de Energie-Index worden geactualiseerd. Wat is een efficiënte aanpak voor deze uitdaging en hoe borg je de kwaliteit van de data?
Enerdeco

 

11.00 uur – 12.00 uur

Tips en tricks hoe je de impact van de aankomende hoos aan verlopen energielabels kunt analyseren en verwerken in de software. Welke woningen meld je wel opnieuw af en welke woningen niet?
Vabi

12.00 uur – 13.00 uur

Lunch

13.00 uur – 14.00 uur

Duurzaamheidsmaatregelen kunnen worden versneld door actuele subsidiemogelijkheden. Bent u op de hoogte van de mogelijkheden? Onder andere STEP, RVV en ISDE worden behandeld.
Subvention

14.00 uur – 15.00 uur

Praktische handvatten en voorbeelden voor het opstellen van slimme energieplannen op complexniveau. Wat is de impact van verschillende maatregelen op de Energie-Index en welke kiest u dan?

 

Voor wie is de kennissessie interessant?

Is uw woningcorporatie op zoek naar de meest efficiënte manier om de uitdaging wat betreft de labeling van de grote woningvoorraad aan te gaan? Wilt u daarbij de kwaliteit waarborgen en optimaal gebruikmaken van subsidies? Dan bent u 8 november 2016 van harte welkom!

 

Wanneer?

Dinsdag 8 november 2016

 

Waar?

Van der Valk Enschede

Zuiderval 140, Enschede

 

Inschrijven en kosten

Schrijf u hier in. Deelname is gratis.