Subvention, subsidie advies

Wonen, Welzijn en Zorg

Midden in de samenleving

Home > Specialismen > Wonen, Welzijn en Zorg > Nieuws Wonen, Welzijn en Zorg > Nieuwbouwwoningen komen nu ook in aanmerking voor Regeling Vermindering Verhuurderheffing

Nieuwbouwwoningen komen nu ook in aanmerking voor Regeling Vermindering Verhuurderheffing

06 feb 2017 | Gepost door: Jasper

Woningcorporaties en ontwikkelaars moeten over hun bezit jaarlijks een verhuurderheffing betalen. Verhuurderheffingplichtig zijn verhuurders met meer dan 10 sociale huurwoningen met een huurprijs tot en met de liberalisatiegrens (≤ € 710,68). Met de Regeling Vermindering Verhuurderheffing 2014 (RVV 2014) kan vermindering aangevraagd worden op de verhuurderheffing.

 

Nieuwbouw van sociale huurwoningen

Met terugwerkende kracht is het sinds 1 januari 2017 is het mogelijk om bij nieuwbouw van sociale huurwoningen gebruik te maken van de RVV. De huurprijs van de nieuwbouwwoning moet onder de eerste aftoppingsgrens (€ 592,55) liggen. De fiscale subsidie bedraagt € 20.000 per woning in speciale schaarstegebieden en € 10.000 per woning voor de rest van Nederland.

 

Onder schaarstegebieden wordt verstaan: de gehele provincie Utrecht, het oosten van Noord-Brabant, de Betuwe en de Veluwe in Gelderland, een groot deel van het midden en zuiden van Noord-Holland, en in Zuid-Holland Leiden en de Bollenstreek.

 

De minimale investering voor nieuwbouw in de schaarstegebieden bedraagt € 50.000 per woning en € 25.000 per woning voor nieuwbouw in de rest van Nederland. Een aanvraag mag ingediend worden wanneer de bouwkundige start (‘eerste heipaal’) op of na 1 januari 2017 ligt. Subsidieaanvragen mogen ingediend worden tot en met 31 december 2021.

 

Hoe werkt de RVV?

Over de totale WOZ-waarde van uw woningbezit moet in 2017 0,536% verhuurderheffing worden betaald. De heffing wordt verminderd met tien keer de gemiddelde WOZ-waarde van het woningbezit.

 

Het subsidievoordeel RVV, zoals besproken in voorgaande alinea’s, betreft een fiscale vermindering op de verhuurderheffing welke u mag uitspreiden over maximaal 4 jaar. U mag niet meer verminderen op de heffing dan u in totaal afdraagt.

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over de RVV regeling? Neem dan contact op met Jasper Hiddinga via 053 – 434 85 12 of maak gebruik van het contactformulier.