Subvention, subsidie advies

Wonen, Welzijn en Zorg

Midden in de samenleving

Home > Specialismen > Wonen, Welzijn en Zorg > Nieuws Wonen, Welzijn en Zorg > Subsidie realiseren tijdelijke huisvesting statushouders in Overijssel

Subsidie realiseren tijdelijke huisvesting statushouders in Overijssel

22 feb 2017 | Gepost door: Jasper

Voor de uitbreiding van tijdelijke en flexibele woonvormen voor statushouders in Overijssel is een nieuwe subsidie beschikbaar. Wanneer er een tijdelijke woonvoorziening wordt gerealiseerd met een maximale huurprijs van € 586,86 per maand kan er gebruik gemaakt worden van subsidie. Nieuwbouw, transformatie of verbouw komen allemaal in aanmerking, mits het gebouw maximaal 10 jaar geschikt is voor huisvesting.

 

Subsidie provincie Overijssel

De subsidie is onderverdeeld in nieuwbouw, transformatie en verbouw:

 

De aanvrager is de gemeente, maar zij moeten concrete afspraken hebben gemaakt met de woningcorporatie voor minimaal 1 jaar. Het maximale subsidiebedrag per aanvraag is € 100.000.

 

Kans: dubbel subsidie door cumulatie

Naast de provinciale regeling is ook de landelijke subsidieregeling voor huisvesting van vergunninghouders van toepassing. Gemeenten mogen in samenwerking met woningcorporaties dubbel gebruikmaken door de nieuw geopende provinciale regeling. Het subsidievoordeel kan doordat er gecumuleerd mag worden hoog oplopen.

 

Landelijke regeling

Woningcorporaties krijgen per gehuisveste vergunninghouder € 6.250,- subsidie. Voorwaarde is dat er per woonvoorziening tenminste vier statushouders van 18 jaar of ouder wonen. Voor een onzelfstandige woonruimte mag maximaal € 146,45 huur per maand worden gevraagd. Voor een zelfstandige woonruimte mag maximaal € 113,63 huur per maand worden gevraagd. Belangrijk om te weten is dat het hierbij gaat om transformatie van vastgoed van een niet-woonfunctie naar woonfunctie of nieuwbouw.

 

Meer weten?

Wilt u als gemeente of woningcorporatie weten hoe u optimaal gebruik kan maken van beide regelingen? Neemt u dan contact op met Jasper Hiddinga via 053 – 434 85 12 of maak gebruik van het contactformulier.