Subvention, subsidie advies

Wonen, Welzijn en Zorg

Midden in de samenleving

Home > Specialismen > Wonen, Welzijn en Zorg > Nieuws Wonen, Welzijn en Zorg > Subsidieregeling energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties

Subsidieregeling energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties

23 nov 2016 | Gepost door: Jasper

Vanaf 2 januari 2017 kunt u als sportvereniging of sportstichting de subsidieregeling Energiebesparing en Duurzame energie Sportaccommodaties (EDS) aanvragen. Deze subsidie kunt u aanvragen, wanneer u een energiebesparende maatregel neemt of duurzame energie gaat opwekken. Er kan maximaal € 125.000,- subsidie per aanvrager per jaar worden aangevraagd. Subsidieaanvragen, waar de subsidiabele kosten minder bedragen dan € 3.000,-, komen niet in aanmerking.

 

Voor wie?

Sportstichtingen die (een deel van) de sportaccommodatie in eigendom hebben mogen gebruik maken van de regeling. Sportverenigingen die aangesloten zijn bij de landelijke organisatie NOC*NSF en waar een sport wordt beoefend die erkend wordt door NOC*NSF mogen gebruikmaken van deze regeling.

 

Investeringen

De volgende energiebesparende maatregelen en installaties voor duurzame energieopwekking komen in aanmerking voor subsidie:

 Subsidie

De hoogte van de subsidie is een bepaald percentage van de subsidiabele kosten. Het subsidiepercentage voor sportverenigingen bedraagt 30% en voor sportstichtingen 15%.

 

Voorwaarden

Onze dienstverlening

Graag denken wij met u mee, om samen tot de best passende oplossing voor uw sportaccommodatie te komen. Wilt u meer weten over deze subsidieregeling, neem dan contact op met Jasper Hiddinga via 053 – 434 85 12 of maak gebruik van het contactformulier.