Subvention, subsidie advies

Wonen, Welzijn en Zorg

Midden in de samenleving

Home > Specialismen > Wonen, Welzijn en Zorg > Projecten Wonen, Welzijn en Zorg > € 140.000 subsidie voor de bouw van een Integraal Kind Centrum in Glanerbrug

€ 140.000 subsidie voor de bouw van een Integraal Kind Centrum in Glanerbrug

IKC-Glanerbrug.png

Aan de zuidkant van Glanerbrug zijn drie scholen vlakbij elkaar gehuisvest. Deze drie scholen willen samen met de gemeente Enschede en de Stichting Kinderopvang Enschede een Integraal Kind Centrum (IKC) realiseren. Zo komen onderwijs en kinderopvang voor kinderen tussen 0 en 12 jaar onder één dak.

 

Duurzame en frisse schoolgebouwen

De gemeente Enschede heeft de ambitieuze doelstelling om de CO2-uitstoot in 2020 te reduceren met 20% ten opzichte van 1990. Voor de sector basisscholen is de doelstelling dat in 2020 alle gebouwen klimaatneutraal zijn en bovendien een binnenmilieu op minimaal kwaliteitsniveau B hebben. De gemeente en de schoolbesturen spannen zich in (financieel en organisatorisch) voor het realiseren van duurzame en frisse schoolgebouwen in Enschede.

 

Houtpelletketel

Het gehele IKC worden aangesloten op een centrale pelletketel. De pelletketel is een ketel waarin houtpellets verbrand worden. Deze ketel heeft een beduidend hoger rendement dan een traditionele houtkachel of open haard. Daarnaast worden er ook zonnepanelen geplaatst en krijgt het schoolgebouw een A+ energielabel. 

 

Rol van Subvention

Subvention heeft namens de stichting VCO Oost-Nederland subsidie aangevraagd bij de provincie Overijssel. Dankzij de goede samenwerking met IAA architecten en adviesbureau Enerdeco is Subvention erin geslaagd voor dit duurzame IKC
€ 140.000 te ontvangen.

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over dit project of vrijblijvend uw project aan ons voorleggen? Neem dan contact op met Frederique Lotgerink Bruinenberg via 053 – 434 85 12 of maak gebruik van het contactformulier.