Subvention, subsidie advies

Wonen, Welzijn en Zorg

Midden in de samenleving

Home > Specialismen > Wonen, Welzijn en Zorg > Projecten Wonen, Welzijn en Zorg > 67 energieneutrale appartementen in Zwolle

67 energieneutrale appartementen in Zwolle

Vensterhuis Zwolle_Subvention.jpg

In de wijk Stadshagen in Zwolle wordt een gebouw met 67 energie neutrale appartementen gerealiseerd. Het appartementencomplex, genaamd “Het Vensterhuis”, biedt ruimte aan cliënten en begeleiders van Omega Zorg. Het Vensterhuis is het eerste grootschalige (> 50 woningen) appartementencomplex in Overijssel dat met een EPC van 0,0 wordt gerealiseerd.

 

Het Vensterhuis

Het Vensterhuis bestaat uit twee vleugels van vier verdiepingen met appartementen waarin wonen en zorg gecombineerd zullen worden. Verschillende vormen van zorg worden in het complex samengebracht. Daarnaast worden appartementen voor de vrije verhuur gerealiseerd.

 

Duurzame energie

Naast de realisatie van het appartementencomplex wordt aanvullend 25 jaar duurzame energie en 20 jaar onderhoud geleverd. Er is inmiddels gestart met de bouw, de oplevering vindt plaats in het tweede kwartaal van 2015.

 

Rol van Subvention

Subvention heeft het project geanalyseerd op mogelijk subsidiekansen en vervolgens is er subsidie aangevraagd bij de provincie Overijssel voor de regeling ‘duurzame energie en energieopwekking’. De aanvraag is goedgekeurd, waarna er een positieve subsidiebeschikking is afgegeven.

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over dit project of vrijblijvend uw project aan ons voorleggen? Neem dan contact op met Frederique Lotgerink Bruinenberg via 053 – 434 85 12 of maak gebruik van het contactformulier.