Subvention, subsidie advies

Wonen, Welzijn en Zorg

Midden in de samenleving

Home > Specialismen > Wonen, Welzijn en Zorg > Projecten Wonen, Welzijn en Zorg > Mijande Wonen bouwt eerste passief woonzorgcentrum

Mijande Wonen bouwt eerste passief woonzorgcentrum

Mijande Wonen Passief woonzorgcentrum

Mijande Wonen heeft het eerste passief woonzorgcentrum in Nederland gebouwd aan de Stationslaan in Vroomshoop. Het omvat twee appartementen en twee logeerkamers voor bewoners met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Begin april is het zorgcentrum feestelijk opgeleverd.

 

Toepassing passiefhuis

Door een hoogwaardige isolatieschil aan te brengen volgens de ‘passiefhuis-methode’ is het mogelijk om met zo min mogelijk energie een gebouw comfortabel te maken. Een passiefhuis is een gebouw waar de thermische behaaglijkheid alleen wordt geregeld door naverwarming en nakoeling. Dit komt erop neer dat het gebouw zo min mogelijk energie verliest via de schil van het gebouw. Dankzij de zonnecollectoren op het dak kan de zonnewarmte gebruikt worden als warm tapwater en als basis voor de vloerverwarming. Ook de situering van het gebouw is van belang voor een goede energiehuishouding. Het grootste deel van de zorgappartementen ligt op het zuiden. In de zomer zorgen de grote loofbomen ervoor dat er voldoende schaduw is en in de winter kan de zon binnendringen in het gebouw.

 

Subsidies

Subvention heeft succesvol de subsidieaanvragen verricht voor het woonzorgcentrum aan de Stationslaan in Vroomshoop voor Mijande Wonen. Het maximale subsidievoordeel is bereikt door de prettige samenwerking tussen Subvention en Mijande Wonen.

 

Meer weten?

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend advies via  053 - 434 85 12 of maak gebruik van het contactformulier.