Subvention, subsidie advies

Wonen, Welzijn en Zorg

Midden in de samenleving

Home > Specialismen > Wonen, Welzijn en Zorg > Projecten Wonen, Welzijn en Zorg > Stichting Carmel zet stappen voor duurzame energieopwekking en energiebesparing

Stichting Carmel zet stappen voor duurzame energieopwekking en energiebesparing

TwickelcollegeSubvention.png

Stichting Carmel ontvangt €199.000 subsidie voor het renoveren van het Twickel College, locatie Woolderes te Hengelo. In totaal verbindt Stichting Carmel 13 Voortgezet Onderwijs scholen over 50 locaties. Het huidige gebouw is 41 jaar oud en bedoeld als tijdelijke huisvesting. In samenwerking met ICSadviseurs, studio Herman Hertzberger, Nelissen installatieadviseurs en aannemer Haafkes wordt dit pand getransformeerd naar een zeer duurzaam gebouw. Deze renovatie is zeer innovatief te noemen, omdat een groot deel van de bestaande, karakteristieke constructie blijft bestaan. Dit zorgt voor een grote reductie van de ecologische footprint. De architect vond de sfeer van het gebouw zo bepalend, dat het behoud van deze karakteristieke elementen prioriteit is geworden. De jaren ’70 zitkuil, welke voor oud-leerlingen symbool staat voor de uitstraling en sfeer van het Twickel College, blijft behouden!

 

 

Hoger comfort & energiebesparing

Stichting Carmel ontvangt subsidie voor zowel de bouwkundige als installatietechnische maatregelen. De gevels en het dak worden opnieuw geïsoleerd en daarnaast wordt er een geheel nieuw installatieconcept toegepast. Zo wordt er een lucht/water warmtepomp geïnstalleerd en worden er luchtbehandelingskasten toegepast. Dit resulteert in een hoger comfort en natuurlijk een aanzienlijke energiebesparing.

 

Subsidie duurzame energieopwekking en energiebesparing

De provincie Overijssel stimuleert ook dit jaar projecten gericht op duurzame energieopwekking en energiebesparing. Hebt u een project waarbij een bestaand utiliteitsgebouw gerenoveerd wordt of bouwt u een nieuw utiliteitspand die zeer duurzaam is? Leg uw project vrijblijvend aan ons voor. Neem contact op met Frederique Lotgerink via 053 – 434 85 12 of maak gebruik van het contactformulier.