Subvention, subsidie advies

Wonen, Welzijn en Zorg

Midden in de samenleving

Home > Specialismen > Wonen, Welzijn en Zorg > Projecten Wonen, Welzijn en Zorg > Succesvol subsidie aangevraagd voor multifunctioneel wijkgebouw Lumen in Enschede

Succesvol subsidie aangevraagd voor multifunctioneel wijkgebouw Lumen in Enschede

Wijkgebouw-LumenSubvention.PNG

In de wijk Velve-Lindenhof wordt druk gebouwd aan het multifunctionele wijkgebouw Lumen. Het oude wijkgebouw wordt gerenoveerd en geïntegreerd in het nieuwe wijkgebouw. Hierdoor blijven de bestaande waardevolle bouwkundige elementen behouden. Naar verwachting wordt eind augustus Lumen in gebruik genomen.

 

Wijkgebouw Lumen

In het wijkgebouw is plek voor basisscholen, maar daarnaast ook voor het kindcentrum Hofferie (voor- en naschoolse opvang, kinderopvang en peuterwerk), de wijkraad, GGD Twente met onder meer een consultatiebureau, kinderfysiotherapeut, logopediecentrum en wijkactivering. Bijzonder is dat het wijkgebouw tot stand is gekomen door wijkbewoners en toekomstige gebruikers. Van ontwerp tot uitvoering staat samenwerking, participatie en activering centraal in de afgelopen periode.

 

Duurzaamheidslabel GPR en subsidie

Adviseurs van Zienergie hebben Lumen begeleid naar het duurzaamheidslabel GPR Gebouw. De overheid stimuleert duurzaam bouwen, hierdoor kan er gebruik gemaakt worden van de fiscale subsidieregeling MIA\VAMIL. Door de GPR Gebouw score van een 7,5 bedraagt de subsidie ruim € 140.000.

 

Duurzame insteek

Binnen de accommodatie is er veel aandacht besteed aan de luchtkwaliteit. Zo wordt er gestreefd naar een Frisse Scholen klasse B en zijn er diverse installaties en PV panelen geïnstalleerd. Door het hergebruik van materialen is er een goede milieuscore behaald.

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over dit project? Neemt u dan contact op met Marco Ottink via 053 – 434 85 12 of maak gebruik van het contactformulier.