Subvention, subsidie advies

Wonen, Welzijn en Zorg

Midden in de samenleving

Home > Specialismen > Wonen, Welzijn en Zorg > Projecten Wonen, Welzijn en Zorg > Succesvolle subsidieaanvraag duurzaam school- en wijkgebouw De Veste

Succesvolle subsidieaanvraag duurzaam school- en wijkgebouw De Veste

School-en-wijkcentrum-De-Veste.jpg

Voor een bijzonder ontworpen school- en wijkgebouw ‘De Veste’ in Borne heeft Subvention zeer succesvol bijna € 200.000 subsidie aangevraagd.

‘De Veste’ is een voorzieningencluster in de Bornsche Maten waarin een basisschool, een kinderopvanglocatie en de wijkraad onderdak krijgen en waar een grote sporthal onderdeel is van het complex. Het gebouw kost ruim € 10 miljoen, de bouw start na de bouwvakvakantie.

 

In de aanbestedingseisen zijn hoge isolatienormen en laag energieverbruik opgenomen. De bouwer, Dura Vermeer uit Hengelo in samenwerking met Linthorst Installatietechniek, is erin geslaagd dit goed te vertalen in het ontwerp. Zo vangt het gebouw zonlicht in de winter en door de lamellen schaduw in de zomer. Op het dak komen tientallen zonnepanelen die voorzien in de energiebehoefte van het gebouw.

 

Duurzaam en interactief ontwerp

Het ontwerp maakt het mogelijk aan laat aan de gebruiker te laten zien wat energie is en hoe je daar als mens invloed op uit kunt oefenen. Zo komt er, mede door de provinciale subsidie, een energieopwekkende vloer. Deze unieke vloer zet beweging van dansende en springende kinderen om in elektriciteit. Aan de vloer is een interactieve energiemeter gekoppeld waarop direct zichtbaar wordt hoeveel energie er is opgewekt en wat dat concreet betekent in bijvoorbeeld aantal uren licht.

Andere voorbeelden zijn het ‘zichtbare’ toilet dat laat zien hoe veel water verbruikt wordt, de kijkbelevingen waarbij een deel van de leidingen zichtbaar zijn gemaakt, de superregenton om te spelen met water en een interactief scherm in de centrale hal dat precies laat zien hoeveel energie er wordt opgewekt.

 

De rol van Subvention

Subvention heeft namens de Gemeente Borne subsidie aangevraagd bij de provincie Overijssel. Dankzij de goede samenwerking met de gemeente en Linthorst Installatietechniek is Subvention erin geslaagd voor dit duurzame gebouw
€ 199.000 subsidie te ontvangen.

 

 

 

Gerelateerde projecten

in andere specialismen