Subvention, subsidie advies

Wonen, Welzijn en Zorg

Midden in de samenleving

Home > Specialismen > Wonen, Welzijn en Zorg > Projecten Wonen, Welzijn en Zorg > Succesvolle subsidieaanvraag gegarandeerde energieneutrale woningen

Succesvolle subsidieaanvraag gegarandeerde energieneutrale woningen

Novitijd-NieuwleusenSubvention.jpg

Voor het realiseren van 6 energieneutrale sociale koopwoningen in Nieuwleusen heeft Subvention voor consortium Novitijd succesvol subsidie aangevraagd.

 

Gegarandeerd duurzaam

De woningen maken deel uit van de uitbreidingslocatie ‘Westerbouwlanden-Noord’ in Nieuwleusen en zijn ontwikkeld in samenspraak met de gemeente Dalfsen en de provincie Overijssel.

 

De woningen zijn samengesteld uit een pakket van duurzame materialen en zijn in twaalf weken gebouwd. De hoge isolatiewaarden in zowel vloer, gevel, muren als dak zorgen samen met de energiezuinige installatietechniek voor een optimaal leefklimaat met lage energielasten en hoge duurzaamheid. De zonnepanelen op het dak voorzien de woningen van energie, zodat de jaarlijkse energienota op € 0,- eindigt, voor zowel het gebouwgebonden als het gebruikersgerelatererde energieverbruik. Deze garantie wordt door zéér weinig marktpartijen afgegeven.

 

De rol van Subvention

Na een kritische toetsing heeft Subvention samen met de consortiumleden een volledige subsidieaanvraag opgesteld en ingediend bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. De aanvraag is positief beoordeeld, waarna een beschikking van € 50.000,- is afgegeven.