Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

1 oktober 2020, 10:50Aangepast 7 oktober 2020, 10:51

MVO stond bij Subvention eind september in het teken van de vrijwilligersdag Subvention DOET!. De Enschedese collega’s mochten aan de slag bij de voedselbank en de Oosterbegraafplaats. Helaas kon de vrijwilligersdag voor onze Zwolse collega’s niet doorgaan door de verscherpte coronamaatregelen.

Sorteren bij de voedselbank

Maandag 28 september 2020 zijn we met een deel van onze collega’s bij de Voedselbank Enschede Haaksbergen begonnen. We werden hartelijk verwelkomd en kregen uitleg over hoe de voedselbank te werk gaat. Een gedreven organisatie met 110 vrijwilligers en circa 550 uitgiftes aan voedselpakketten.

Wij hebben de voedselbank geholpen met het sorteren en inpakken van de kratjes met ontbijtproducten. Ook hebben wij onze handen uit de natte mouwen gestoken bij het reinigen van de kratten.

Harken bij de Oosterbegraafplaats

De andere helft van de groep pleegde maandagochtend het nodige onderhoud bij de Oosterbegraafplaats bij het deel aan de Noord Eschmarkerrondweg en het deel aan de Gronausestraat. We waren onder de indruk.

In 1899 is de Oosterbegraafplaats geopend in een parkachtige landschapstijl. In 1929 werd de begraafplaats uitgebreid van 7,7 tot 12 hectare. Alle gebouwen zijn in de stijl van de Amsterdamse School destijds gebouwd. De begraafplaats is een rijksmonument.

De Subvention-werkploeg heeft flink wat werk verzet in het groenonderhoud. Dat betekende harken, schoffelen en vegen. Ondanks de regen ’s middags hebben we met plezier geholpen.

Subvention DOET! Zwolle uitgesteld

Subvention DOET! Zwolle wilde graag helpen bij Woonzorgcentrum De Kievitsbloem, een locatie van Driezorg in Zwolle. De behoefte aan een wandeling is erg groot bij de ouderen, gaf het zorgpersoneel aan, vooral in deze coronatijd. Hopelijk kunnen we op een later moment een wandeling maken en de tuinen een beurt geven.

Maatschappelijk verantwoord de mouwen opstropen

Bij Subvention ondernemen we maatschappelijk verantwoord. Dat komt ook tot uiting door het organiseren van onze jaarlijkse vrijwilligersdag Subvention DOET!. Op die dag doen we iets voor de lokale samenleving.

We proberen mensen vooruit te helpen met dingen waar men normaal soms niet aan toekomt. Daarnaast verhoogt het ook de betrokkenheid van collega’s van Subvention onderling en bij de maatschappij. Zij komen dankzij deze dag in aanraking met een organisatie of instelling waar je in alledaagse situaties niet altijd mee te maken krijgt.

Sociaal Jaarverslag

In ons Sociaal Jaarverslag lees je wat we naast onze vrijwilligersdag Subvention DOET! nog meer doen aan MVO.

Bekijk hier ons Sociaal Jaarverslag over 2019.

Sociaal Jaarverslag Subvention 2019

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Sharon

Ook interessant