Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

26 juni 2020, 10:20Aangepast 9 augustus 2021, 09:07

De subsidiemodule Hernieuwbare energie (HER) wordt vanaf 1 september 2020 Hernieuwbare energietransitie (HER+) met een focus op CO2-reductie. De vernieuwde regeling moet in samenhang met de SDE++ bijdragen aan CO2-reductie en de energietransitie.

HER+ en SDE++ leggen focus op CO2-reductie

De SDE+ verbreedt in 2020 van energieproductie naar CO2-reductie. De subsidiemodule Hernieuwbare Energie (HER) is hieraan gekoppeld en verandert vanaf 1 september 2020 in de Hernieuwbare Energietransitie (HER+) met ook hier een focus op CO2-reductie.

Het doel van de HER+ is om te zorgen dat de technieken binnen de SDE++ in 2030 kosteneffectiever uitgevoerd worden. Hiermee wil de overheid zorgen dat hetzelfde SDE-budget uiteindelijk meer CO2-emissie reduceert.

Waar kan ik subsidie voor aanvragen?

Ga je starten met de ontwikkeling of demonstratie van een van de onderstaande projecten? Neem dan eerst even contact op met een van onze subsidieadviseurs.

  • CO2-reductie goedkoper maken via SDE++ technieken
  • Productie van windenergie op zee goedkoper maken
  • Opwekking en opslag van hernieuwbare energie combineren
  • Opwekking en slimme regeling (smart grids) van hernieuwbare energie combineren op decentraal niveau
  • Hernieuwbare energie-opties betreffen die niet in de SDE++ zitten én waarop additionele productie haalbaar kan zijn door innovatie.

HER(+)-subsidie aanvragen?

Aanvragen voor de huidige HER (en dus SDE-technieken) kunnen nog tot en met 31 augustus 2020 ingediend worden. Vanaf 1 september 2020 moet de aanvraag binnen de HER+ gericht zijn op een kostenreductie van technieken voor de SDE++.

Het totale budget voor deze openstelling is € 30.000.000. Beoordeling gaat op volgorde van binnenkomst.

Het subsidiepercentage en het budget zijn erg afhankelijk van de aanvrager en het type project maar de subsidie kan resulteren in aanzienlijke bedragen. Wil je weten wat de mogelijkheden voor jouw project zijn? Neem dan eens vrijblijvend contact op met Marco Laarman via 038 – 853 13 85. Je kunt ook gebruikmaken van ons contactformulier.

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Marco

Ook interessant